Dünya

Dünya Bu Kararı Bekliyordu! Putin Resmen Onayladı

Dünyanın merakla beklediği haberi Rusya Devlet Başkanı Putin duyurdu. Devlet Başkanı Putin, Donetsk ve Luhansk’ın resmen tanınması kararını onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı. Kremlin Sarayı’nda basına açık olarak yapılan toplantı, aynı anda Rus devlet kanallarından yayınlandı. Toplantı esnasında Putin, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’nın Donbas’taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısı konusunda güvenlik konseyi üyelerinin hepsinin tek tek görüşünü aldı.

Konsey Üyelerinin Tamamı Tanınmalarından Yana Görüş İfade Etti

Konsey üyelerinin tamamı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasından yana görüş ifade etti.

Putin Duyurdu: Tanıma Kararını Onaylıyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımak için her şeyi yaptı. BM’nin 2202 numaralı maddesini uygulamak için her şeyi yaptı. Kiev rejimi saldırgandır ve 2014 yılındaki darbeyle kurulmuştur. Donbass krizini askeri operasyon dışında çözme girişimi yoktu. Bu nedenle Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını onaylıyorum” dedi.

Scholz Ve Macron’a İmzalayacağını Söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzalayacağını açıklamıştı.

Ukrayna’dan Acil Çağrı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky de son yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) toprak bütünlüğünün garantisi için acil toplantıya çağırdı.