DünyaSağlık

67 Binden Fazla Hasta İncelendi! Omicron Ne Kadar Ölümcül Ortaya Çıktı!

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (KDCA) 67 bin 200 yeni tip koronavirüs hastası üzerinde yaptığı araştırma da Omicron varyantının Delta varyatına oranla yüzde 75 daha az ölümcül olduğunu açıkladı.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KDCA) Aralık ayından bu yana yaklaşık 67 bin 200 yeni tip koronavirüs hastası üzerinde araştırma yaptı. Omicron varyantının ciddi bir hastalığa yol açma ve ölüm oranının sırasıyla yüzde 0,38 ve 0,18 olduğu belirtilen araştırmada Delta varyantının ciddi bir hastalığa yol açma ve ölüm oranının ise yüzde 1,4 ve 0,7 olduğu kaydedildi.

Omicron Varyantı Yüzde 75 Daha Az Ölümcül

Araştırmada Omicron varyantının, ciddi bir hastalığa yol açma veya ölüm oranının Delta varyantına göre yüzde 75 daha az olduğu belirtildi.

Ölümlerin Yüzde 94’ünü 60 Yaş Ve Üstü

Son beş hafta içinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 1073 kişinin yüzde 56’sının ya aşılanmamış ya da sadece bir doz aşılanmış olduğuna işaret edilen araştırmada ölümlerin yüzde 94’ünü 60 yaş ve üstü kişilerin oluşturduğu aktarıldı.

Yeni Vakaların Yüzde 90’ına Yakınının Omicron

KDCA, Omicron’un ülkede ocak ayının üçüncü haftasında baskın varyant haline geldiğini ve şubatın ilk haftasında yeni vakaların yüzde 90’ına yakınının Omicron olduğunu kaydetti.