Editörün SeçtikleriEkonomi

Şikayetler Çığ Gibi Büyüyor! Yumurta Fiyatları Neden Düşmüyor?

Temek gıdada KDV oranının 1’e indirilmesine rağmen yumurta fiyatlarında bir iniş görünmedi. Aksine her geçen gün üstüne koymaya da devam ediyor. Peki, yumurta fiyatları neden düşmüyor?

Yapılan indirim çağrıları, KDV oranındaki yüzde 7’lik indirim ve pek çok şikayete rağmen yumurta fiyatlarındaki artış sürüyor. Konu hakkında tüketicilerden de çok sayıda şikayet geliyor. YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon konuyla yaptığı açıklamada “KDV indiriminden önce 38 liraydı, sonra 46 liraya çıktı. KDV indirimi ile birlikte 42 TL’ye düştü. Yüzde 7 indirim raflara yansıdı, halkımız yüzde 7 daha pahalı yemekten kurtuldu. Ancak maliyetlerden kaynaklı, marketlerin kar marjlarından kaynaklı fiyat artışına engel olamadı” ifadelerini kullandı.

“Marketler Kar Marjlarını Makul Seviyelere Düşürmeli”

Yumurta fiyatlarındaki düşüş konusunda işin marketlere düştüğünü belirten Afyon, “Burada iş sadece marketlerimize düşüyor. Ekonomimizi iyi değerlendireceğimiz günlerde kar marjlarını gözden geçirerek, 1-2 aylığına ideal seviyeye düşürerek bu süreci atlatmamız gerekiyor” dedi.

Üreticinin korunması için desteklerin artırılması da sektörün talepleri arasında yer alıyor.