Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Milyonlar bunu bekliyordu! Koronavirüste yeni dönem artık bugün başlıyor!

Tüm Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken gelen son habere göre Sağlık Bakanlığı tarafından bugün çok önemli bir açıklama yapılacak. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün tüm Türkiye’yi ilgilendiren önemli bir konu için toplanacak.

Ülkemizde son dönemlerde artan aşılama oranı ile birlikte kademeli normalleşme yeni yeni adımları atılmaya başlanacak. Bu kapsamda büyük olarak Bakan Koca maskelerin çıkış tarihini açıklayacak. Milyonlar nefesini tuttu. Maskeler ne zaman çıkacak?

ALINACAK OLAN YENİ KARARLAR

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17:00’de toplanacak. Düzenlenen toplantıda bugün koronavirüs de yeni dönemin ilk adımının atılması planlanıyor. Bugün düzenlenen toplantıda PCR testinin sadece hastalara yapılması, testi pozitif olanların karantina yerine artık maske ile kendini izole etmesi ve açık havada maske zorunluluğunun kaldırılması gibi bir takım kararlar bekleniyor. Düzenlenen toplantı sonrasında bakan koca kameralar karşısına geçerek canlı yayın da açıklamalarda bulunacak.

NORMALLEŞME İÇİN TARİH VERİLDİ

Koronavirüs salgınına ilişkin yapılan değerlendirme toplantılarında şu görüş dile getirildi:

“Bundan sonra risk gruplarını ve 65 yaş üstünü önemseyen ve önceleyen bir politika izlenerek, diğer bütün alanlarda normale dönüş planlanacak. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bizde de rahat bir döneme geçilecek. Burada üzerine gidilmekten vazgeçilmeyecek tek konu, 65 yaş üstü eksik aşılılar, aşısızlar ve risk gruplarıdır”