Ekonomi

Bitcoin sert düştü: Düşüş trendi devam edecek mi? Bloomberg analisti yanıtladı

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin tırmanması ile birlikte 24 saatlik süreçte CoinMarketCap verilerine göre yaklaşık %5 oranda değer kaybı yaşadı. Gelen bu düşüşler ile birlikte 37 bin dolar seviyesinin de altına sarkan Bitcoin, bu fiyat seviyelerini son olarak Şubat ayı başlarında görmüştü. Yeniden bu seviyelere dönen Bitcoin, gelen son düşüşlerde 36 bin 488 dolarlık seviye ile günlük bazda en düşük seviyesini de test etti. Yatırımcılar Bitcoin’de düşüşün devam edip etmeyeceğine ilişkin araştırmalarına devam ederken, Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin’e ilişkin kritik açıklamalarda bulundu ve tahminlerini dile getirdi.

Bloomberg Analistinden Kritik BTC Değerlendirmeleri

Pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve ayrlıkçı Rusların elinde olan 2 bölgenin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. Ardından Rus birlikleri, Putin’in emri ile Ukrayna’nın doğusuna girmeye başladı. Jeopolitik krizin tırmanması, kripto para piyasalarına da yansıdı. Yaşanan gelişmelerle birlikte Bitcoin sert değer kayıpları yaşarken, altcoinler genelinde de düşüşler başladı. Bloomberg analisti Mike McGlone, yaşanan düşüşler sonrası Bitcoin değerlendirmelerini ve tahminlerini paylaştı.

“Düşüş Trendi Yakın Vadede Sonlanmayabilir”

Daha önce Bitcoin’in 10 bin dolarlık, 12 bin dolarlık ve 50 bin dolarlık fiyat hareketlerini önceden doğru bir şekilde tahmin eden Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin için zorlu bir haftanın geldiğini öne sürdü. Risk varlıkları düşmedikçe enflasyonun gerileme ihtimalinin düşük olduğunu ifade eden McGlone; risk varlıkları, enflasyon ve kripto varlıklar arasındaki ilişki hakkında Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu. McGlone’a göre Bitcoin’deki düşüş trendi yakın vadede sonlanmayabilir.

McGlone, BTC’nin Dönüm Noktasına Ulaşabileceğini Düşünüyor

Ünlü analist, Bitcoin için kısa vadede piyasada volatilite hakimiyeti olabileceğini ifade etti. Analiste göre volatilite eşliğinde Bitcoin, yeni bir trend belirleyebilir. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına gideceği beklentilerine de değinen McGlone, bununla birlikte piyasadaki varlıkların genel olarak geri çekilme dalgasına tepki verdiğini düşündüğünü belirtti. McGlone, yine de Bitcoin’in 2022 yılında enflasyonun etkilerinden sıyrılarak bir dönüm noktasına ulaşabileceğini de ifade etti. McGlone’a göre birçok varlık 40 yıldır görülmemiş olan yüksek enflasyonun etkisinde geri çekilmeler ile tepki verebilir.