DünyaGündem

Sıcak gelişme: Rusya vuruyor! Ölüm haberleri peş peşe geliyor!

Tüm dünyanın korktuğu olan bu sabah yaşandı. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş başladı. Rusya Ukrayna’yı hem havadan hem de karadan bombalamaya devam ediyor. Konuya ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbas’ta özel bir operasyon başlattıklarını duyurdu.

Ukrayna’nın Donbas’tan patlama seslerinin peş peşe geldiği duyuruldu. ABD Başkanı Biden ise Rusya’yı uyarmaya devam ediyor. Rusya Ukrayna’daki sivilleri hedef almadığını söylese de Ukrayna’da bulunan Türklerin yayınladığı görüntüler durumun çok vahim olduğunu gözler önüne seriyor. İşte Ukrayna ve Rusya savaşında son durum..

Ukrayna Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamasında Rus işgalinin resmen başladığını duyurdu. Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden ise, “Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya’dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir” açıklaması yaptı.

AMAÇ SAVAŞMAK DEĞİL

Rus askerleri Ukrayna’da ilerlemeye devam ederken, Ukrayna İçişleri Bakanlığı saldırıda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Putin, bu işgali, özel bir operasyon olarak adlandırırken, amacının ülkeyi işgal etmekten ziyade “Askerlerden arındırmak” olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DEN TALEBİ VAR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batı ülkelerine seslenerek hava sahasının kapatılması çağrısında bulundu. Başkan Twitter hesabında dünyadaki pek çok ülke lideri ile görüştüğünü söylerken, Türkiye’nin de Çanakkale Boğazı’nı kapatması talebinde bulundu.