EkonomiSağlık

Çocuğu olan ailelere kötü haber! Fiyatı 367 TL’den 500 TL’ye yükseldi!

Çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son dönemlerde yapılan açıklama kapsamında ilaç fiyatlarına %40 oranında zam gelmişti. Özellikle yeni doğan çocukları devlet tarafından yapılan aşıları dışında özel aşılarını dışarıda yaptırmak isteyen ebeveynler için kötü haber duyuruldu.

Bebekler arasında yaygın olan rota virüs salgını sebebiyle özel olarak uygulamam rota virüs aşısının fiyatını 467 TL’den 500 TL’ye çıktığı duyuruldu. Sadece gün önce genel program sonrasında çocukların aşı yaptırmak isteyenler isyan etti.

ROTA VİRÜSÜ NEDİR?

Rota virüsü genellikle 2 yai altı çocuklarda daha etkili olmaktadır. Şiddetli bir şekilde aniden gelişen ishal ve kusma ile kendini gösteren bu hastalık çocuklarda sıvı yetmezliği, dolaşım bozukluğu, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkların görülmesine neden oluyor. Çok ileri vakalarda ölüme bile neden olabiliyor.

ROTA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NEDİR?

Rota virüsü genellikle bebekler arasında yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Rota virüsü belirtileri genellikle 48 saatten daha az bir süre içerisinde ateş, kusma ile kendini göstermektedir. Kansız ancak sıvı ve çok kötü kokulu bir ishal ortaya çıkar. İshal genellikle 5-7 gün arasında sürmektedir. Buna bağlı olarak ad dehidratasyon meydana gelebilir.