Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB takvimine göre okullarda 1 hafta yüz yüze eğitime ara ne zaman verilecek! MEB merak edilen tarihi az önce açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak 1,5 ay sonra yüz yüze eğitime ara verilecek. Yani okullarda 1 haftalık ara tatile girilecek. Bu aranın tarihi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından merakla beklenen takvim paylaşıldı ve yüz yüze eğitime ne zaman ara verileceği belli oldu. 7 Şubat’ta ikinci dönem başladı ve ikinci dönem içinde yüz yüze eğitime ne zaman ara verileceği merak konusu olmuştu.

9 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM ARA VERİLECEK

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tatil için geri sayıma resmen başladı. Bakanlık yaptığı açıklamasında yaklaşık 1,5 ay sonra yüz yüze eğitime kısa bir ara verileceğini duyurdu. Son yıllarda alınan karara göre sömestr ve yaz tatilinden kısaltma yapılarak, öğrenciler için dönem ortasında ara tatil eklendi. MEB açıklamasına göre öğrenciler Nisan ayında 9 gün ara tatil yapacak. Yani okullar kapandığında hafta sonu tatili de eklendiğinde 9 günlük yüz yüze eğitime ara verilmiş oluyor.

1.5 AY SONRA ARA

Okulların açıldığı Şubat ayından itibaren yaklaşık 1,5 ay sonra okullarda ara tatil uygulanacak ve Bakan Özer tarafından bir açıklama yapıldı. Bakan Özer açıklamalarında yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edileceğini belirtti. Ancak kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin devam zorunluluğu bulunmuyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİME NE ZAMAN ARA VERİLECEK?

Tüm Türkiye’de nisan ayı içerisinde ara tatil uygulanacak. 11 Nisan itibari ile ara tatil uygulanacak. Öğrenciler 9 gün boyunca tatil yapacak. Hafta sonu tatilleri ile bu süre 9 güne çıkıyor. Bunun üzerine okullar ne zaman kapanacak? Sorusu gündeme geldi. MEB yaptığı açıklamasına göre okullar 17 Haziran 2022tarihinde kapanacak. Bu şekilde y2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sona ermiş olacak.