Gündem

2 doz koronavirüs aşısı olanlar için duyuru yapıldı! Zorunluluk tamamen kalkıyor: 1 Mart’ta yeni dönem başlıyor

Koronavirüs salgını kapsamında mücadele yıllardır devam ederken uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre salgın biraz daha seyrek gidiyor. Bunun yanı sıra Gürcistan tarafından Türkiye için çok önemli bir karar verildi. Bu karar doğrultusunda 2 doz aşı olan vatandaşlar için Gürcistan’a girişlerde PCR testi zorunluluğunun kaldırılacağı bildirildi. Konu ile ilgili olarak alınan karar 1 Mart itibari ile geçerli olacak ve 2 doz aşı olmuş kişilerin PCR testi zorunluluğunun olmadığı ifade edildi.

1 MART’TA BAŞLIYOR

Koronavirüs önlemleri aşının da etkisiyle azalmaya devam ederken Gürcistan’a geçişlerde koronavirüs nedeniyle uygulanan PCR testi zorunluluğunun kalktığı belirtildi. 2 doz aşısı olan vatandaşlar için 1 Mart 2022 tarihi PCR testi olmadan geçebilecek.

SEVİNDİRİCİ GELİŞME

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akyürek açıklamalarında PCR testinin kaldırılması son derece sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“HAYIRLI OLSUN”

“İş insanlarımız zorunlu test nedeniyle mağduriyet yaşamaktaydı. Bu konuda bizlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kaldırılması yönünde talebimizi gerek yüz yüze gerekse yazılı olarak iletmiştik. Genel Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşan turizm sezonunu da göz önünde bulundurduğumuzda son derece yerinde bir adım olmuştur. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun”