Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB’den son dakika duyurusu yayımlandı! Türkiye geneli eğitim için yeni karar alındı: Resmen başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. MEB tarafından harekete geçildiği belirtildi ve öğretmen ve veli yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir karar alındığı paylaşıldı. Yapılan açıklamada on binlerce öğretmenlere 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı ilk yardım eğitimi verildiği belirtilerek eğitimlerin devam edeceği ifade edildi. Yapılan açıklamanın devamında şu ana kadar 68 binden fazla öğretmen sertifikasını almış durumda olduğu belirtildi ve Bakan Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“2022 yılında hedefimiz 100 bin öğretmenimize eğitim vermek ve öğrencilerimizin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmeleri. Bu kapsamda velilerimizin de kısa süre içinde ilk yardım eğitimlerini almalarını sağlayacağız.”

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Öte yandan Eğitim alan milli eğitim personeli afetlerde de görev alabilecek. Öğretmenlerin ilk yardım eğitimi almalarının hayati öneme sahip olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılı hedefinin 100 bini öğretmeni ilk yardımcı sertifikası sahibi yapmak olduğunu söyledi. Ayrıca Bakan Özer açıklamalarında öğrencilerin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmelerini ve velilerin de kısa süre içinde ilk yardım eğitimlerini almalarını hedeflediklerini bildirdi. Yüz yüze eğitim için verilen bu karar oldukça dikkat çekerken yüz yüze eğitimde ilk yardım eğitiminin önemi vurgulandı.

EĞİTİMLERİN UYGULAMALI BÖLÜMÜ YAPILDI

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı, İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezinin katkılarıyla 81 ilde 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı olmak üzere toplam 16 saatten oluşan eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına katılan tüm öğretmenler, sertifikaların alarak ilk yardımcı oldular. Eğitimlerin uygulamalı bölümü il millî eğitim müdürlükleri ile ilk yardım eğitim merkezlerinde korona virüs salgın tedbirleri kapsamında maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze yapıldı.

EĞİTİMLERDEKİ KONULAR

Gerçekleştirilen bu eğitimlerde bazı konu başlıkları ele alındı. Bu doğrultuda eğitimlerde hava yolu tıkanıklığı, kanama, şok ve yaralanma, ısı dengesi bozuklukları, bayılma, bilinç bozukluğu, yüksek ateş, zehirlenme, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım şeklinde eğitim alındı.

BAKAN ÖZER’İN AÇIKLAMALARI

Bu konu hakkında Bakan Özer çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim ve çalışma ortamlarında sağlıklı şartların oluşturulması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Okullarımızda acil bir durumda öğretmenlerimizin uygulayacağı ilk ve acil sağlık desteği kritik önem taşıyor. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bilgi ve farkındalığını artırmak amacıyla öğretmenlerimize yönelik düzenlenen ilk yardım eğitiminde büyük bir aşama kaydettik. “Okullarda öğretmenlerimizin ilk yardım eğitimi almaları hayati öneme sahip.

2022 yılında hedefimiz 100 bin öğretmenimize eğitim vermek ve öğrencilerimizin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmeleri. Bu kapsamda velilerimizin de kısa süre içinde ilk yardım eğitimlerini almalarını sağlayacağız.”