Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kamu bankaları emekliler için harekete geçti! Emeklilerin hesabına 750 TL yatırılmaya başlandı: Az önce ek ödemeler duyuruldu

2021 yılının son aylarında ortaya çıkan zorlu ekonomik şartlar, tek emekli maaşı ile geçinmek durumunda olan emekli vatandaşların alım güçlerinin oldukça düşmesine sebep oldu. Kamu bankaları tarafından da çok önemli kampanyalar geliştirildi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından emekli promosyon kampanyaları geliştirildi ve 750 TL nakit para verildiği bildirildi. Emekliler maaşını ilgili bankaya taşıdıklarında ve 3 yıl maaş alma taahhüdü verdiklerinde 750 TL nakit alabiliyorlar.

DETAYLAR

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kurumsal internet siteleri aracılığı ile birer duyuru yayımladı. Bu duyuruda emeklilere verilecek olan paralara ilişkin detaylar paylaşıldı. Peki bu ödemeden yararlanmak için ne yapmak gerekiyor? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Yapılan duyurularda emeklilere ne kadar para ödendiğine ilişkin detaylar da paylaşıldı. Buna göre 0-1.499 TL aralığında maaş alan emeklilere: 500 TL 1.500- 2.499 TL aralığında maaş alan emeklilere: 625 TL 2.500 TL ve üzeri tutarlarda maaş alan emeklilere: 750 TL ödeme yapılacaktır.

ÖDEME KOŞULLARI

Ziraat Bankasının yeni dönem promosyon ödemesi kampanyasından yararlanmak isteyen emekli vatandaşların, emekli maaşı hesaplarını bankaya taşımaları ve ilgili hesabın 3 yıl boyunca bankada kalacağını taahhüt etmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra Vakıfbank veya Halkbank üzerinden promosyon almak isteyen bir emeklinin aynı koşulu karşılaması gerekiyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Emekli maaşı hesabını Ziraat Bankasına taşımak isteyen vatandaşlar maaş taşıma başvurularını, Ziraat Bankası mobil uygulaması, bankanın internet bankacılığı hizmeti ya da banka şubeleri aracılığı ile yapabiliyorlar. Ayrıca Vakıfbank ve Halkbank için de mobil uygulama veya şube üzerinden başvuru yapılabiliyor.