Gündem

Turkovac aşısı olan veya olacak kişilere son dakika duyurusu! Aşının koruyuculuk düzeyinde flaş gelişme

Koronavirüsün aşılama sürecinde 3. ve 4. dozlara geçilmişken yerli aşı TURKOVAC’ın kullanımına da 81 ilde başlanırken henüz iki dozdan faza aşı olmayanlar için ise flaş TURKOVAC açıklamalar yapıldı. Prof. Dr. Kara önemli açıklamalarda bulundu. Kara açıklamalarında TURKOVAC’ın üretiminin yapıldığı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerde aşıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

KORUYUCU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Açıklamalarında “Bizim hem klinik hem de uygulamalarda gördüğümüz şöyle bir verimiz var; TURKOVAC aşısı, ölümü önlemede çok etkili, yoğun bakıma gitmeyi önlüyor. Hastaneye başvuruyu önlemede de etkinliği çok yüksek. Diğer inaktif aşılara karşı da karşılaştırmalar yapmıştık.” ifadelerine yer veren Ateş Kara aşımızda diğer inaktif aşılara karşı daha iyi koruyucu nitelikte olan bazı veriler ortaya çıktığını bunun bir avantaj olduğunu aşının koruyucu olduğunu gördüklerini belirtti.

YAPILAN AÇIKLAMA

Ayrıca Ateş Kara açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin TURKOVAC üretimiyle çok önemli ve zor olan bir süreci geride bıraktığını vurgulayan Kara, ‘Virüs konusunda şimdiye kadar olan basamaklardaki aşı sürecini tamamladık. Bundan sonraki süreci de hızla geliştirebiliriz. TURKOVAC ile hem kazanılan tecrübe hem aşının elde edilmesindeki sürecin kısaltılması hem de aşının başarıları çok büyük adımlar olarak gerçekleştirildi. Geldiğimiz nokta hepimiz için çok büyük başarı ve çalışmadır.

VARYANTLARA KARŞI HAZIR OLUNMALI

Omicron için farklı aşıya şu an acil ihtiyaç var mı? Hayır. Mevcut aşılarımızın TURKOVAC aşımızın da Omicron varyantına karşı etkili olduğunu biliyoruz. Bir sonraki basamakta varyantlara karşı istemiyoruz ama onlara hazır olmamız gerekiyor.”