Editörün SeçtikleriEkonomi

Depolarınızı 2-3 gün içinde fulleyin! Otogaz 13, benzin ve motorin 20 TL olacak! 4 TL zam..

Son dönemlerde akaryakıt fiyatları vatandaşların en çok konuştuğu konular arasında yerini aldı. Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen savaş ilk olarak akaryakıt fiyatlarını etkilemeye başladı. Öyle ki, bugün gelen son bilgiye göre brent petrolün fiyatı 111 doları geçti. Durum bu şekilde olunca zamlara doyamayan akaryakıta önümüzdeki günlerde okkalı bir zam beklendiği belirtildi.

Akarkayıt fiyatlarına gelen zam beraberinde pek çok sektörü yakından ilgilendiriyor. Fiyatları yakından takip eden vatandaşlar bugün brent petrolün varil fiyatına gelen zammı duyunca şoke oldu. Daha dün akşam saatlerinde brent petrolün fiyatı 106 dolar civarındaydı. Az önce alınan bilgiye göre brent petrolün fiyatı 111 doları aştı.

AKARYAKITA ZAM BEKLENİYOR

Brent petrol fiyatlarının artması otomatik olarak akaryakıt fiyatlarının artması anlamına geliyor. Uzmanlar konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmesinde Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen bu krizin gittikçe büyümesi ve savaş halinin devam etmesi durumunda fiyatların daha da uçacağı belirtildi. Aynı zamanda bu durumun sadece akaryakıt değil, altın ve dolar kanadın da etkisini göstermesi bekleniyor.

OTOGAZ 13 BENZİN VE MOTORİN 20 TL

Yine uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre brent petrol fiyatlarının 111 doları geçtiği ve doların 14 TL civarında olmasından dolayı akaryakıtın ÖTV’sine yüzde 30 zam geldi. Eğer duruma acil müdahale edilmezse akaryakıta 2-3 gün içerisinde rekor bir zam gelecek. Gelen zamlarla birlikte otogazın 13 TL, benzin ve motorinin 20 TL olmasının beklendiği açıklandı.