EğitimGündem

Bakan Özer Duyurdu! Atama Bekleyenlere Müjde

Son günlerde çok konuşulan atama olmayacak haberlerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den yanıt geldi. Bakan Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. ‘Atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer son günlerde gündem olan atama olmayacak iddialarına ilişkin “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Öğretmen Ataması Olacak”

Öğretmen atamalarının yapılacağını açıklayan Bakan Mahmut Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim ağırlık verdiğimiz okul öncesi eğitim. Yeni okullar açıyoruz. Buralarda öğretmen ihtiyacımız olacak. Ama öğretmen ataması olacak. Şu anda çok detaya girmiyorum ama atama olmayacak spekülasyonu olmaması adına öğretmen ataması yapılacak diyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Dönem Eğitimde Bir Milattır”

Eğitimi güçlendirdiklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Özer, “Hakikatten hükümetimiz eğitime en fazla bütçeyi arttıran hükümettir. Eğitimi arttıran hükümettir. Aynı zamanda en fazla öğretmen atamasını yapan bir hükümettir. Cumhuriyet tarihi boyunca en çok öğretmen ataması hükümetimiz döneminde yapılmıştır. Mutlaka okul öncesi eğitime ağırlık şekilde atamalarımız olacak. 200-300 binler civarında derslik sayısı vardı şu anda 609 bini devlette olmak üzere 855 bin dersliğimiz var. Derslik başına düşen öğrenci sayısı daha da düştü. Şu anda 20’lerin altına düştü. Bu dönem eğitimde bir milattır. Bizim görevimiz eksikleri sürekli iyileştirmek ve gençlerimizi daha iyi imkanlarla buluşturmaktır” dedi.