Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

MEB 1.651 işçi ve memur alımı yapıyor! 5.264 TL aylık maaş veriliyor: İşte başvuru tarihleri ve genel şartlar

Milli Eğitim Bakanlığı 1651 işçi alımı, memur alımı ve kamu personeli alımı için ilana çıkarken personel alımının aşçı yardımcısı, aşçı, destek personeli ve fizyoterapist olarak yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra söz konusu personel alımı için başvuru tarihleri ve şartlar da paylaşıldı.

İLAN DUYURUSU

MEB personel alımı başvuru şartları ile birlikte tarihleri açıklandı. Aşçı, aşçı yardımcısı, memur alımı ve fizyoterapist branşlarında alım olacak. Bu personel alımı kapsamında 1651 kişi istihdam edilecek ve personel alımı için yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 13.11.2021 tarihinde yapılan yerleştirme sonucu adayların tercihlerine yerleşememeleri, yetersiz başvuru ve çeşitli nedenlerle göreve başlayamayanlardan boş kalan 63 sözleşmeli fizyoterapist pozisyonu ile 1.588 sözleşmeli destek personeli pozisyonuna (aşçı, aşçı yardımcısı) personel alımı yapılacaktır.”

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilan için başvuruların 21 Mart’ta başlayacağı ve 1 Nisan’da sona ereceği ifade edildi. Adayların başvurularını e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabileceği belirtildi ve şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyeceği bildirildi.

Adayların başvuruları il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanacağından, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü seçeceği belirtilerek adayların başvuruda istenilen belgeleri başvuru ekranından sisteme yükleyeceği bildirildi.

ARANAN ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Bu kapsamda aranan şartlar ise şöyle belirtildi:

– 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

– Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

– Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.

– Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

– Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Bunun yanı sıra adayların özel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu için TIKLAYIN.