Ekonomi

Diyanet 2022 fitre miktarını açıkladı! Geçen yıla göre fark var!

Gelen bir son dakika haberine göre Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2022 fitre fiyatı açıklandı. Diyanet yaptığı açıklamasında 2022 Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılının Ramazan ayı başlangıcına kadar olan fitre miktarının 40 TL olduğunu duyurdu.

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı tarafından toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda 2022 Ramazan ayı başlangıcından 2023 Ramazana yılı başlangıcına kadar olan fitre miktarının 40 TL olduğunu duyurdu.

Fitre geçen yıl 28 TL idi. Bu yıl açıklanan rakam ile geçen yılki rakam arasında 12 TL fark bulunuyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Yapılan açıklamada karara ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Din İşleri Yüksek Kurulumuzca 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak 40 TL olarak belirlenmiştir”

BELİRLENEN FİTRE MİKTARI FİDYE MİKTARIDIR

“Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir. Bu miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Ayrıca belirlenen fitre miktarı fidye miktarıdır”