Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Benzin ve mazota 5 lira indirim duyurusu! EPGİS’ten son dakika açıklaması geldi: Kabul edilirse her şey değişecek

Türkiye öyle bir zam furyasının içine girdi ki A’dan Z’ye neredeyse her şeye zam yapıldı. Bu zamlardan en çok etkilenen ise benzin ve mazot fiyatları oldu. Öyle ki geçtiğimiz günlerde 3 gün üst üste benzin ve mazota zam yapıldı. Bu zamlar kapsamında benzin ve motorin fiyatları 20 liraya dayandı. Bu zamlardan sonra EPGİS tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada ÖTV ve KDV’den vazgeçilmesi talep edildi. Talep kabul edilirse akaryakıt fiyatlarına 5 lira indirim yapılacak.

AKARYAKIT FİYATLARINA ANİ GERİLEME OLABİLİR

EPGİS, eşel mobil sisteminin tekrar gündeme alınmasını istedi. EPGİS’in bu çağrısına, Sabah Gazetesi Yazarı Dile Güngör de destek verirken EPGİS Başkanı Aktaş’ın açıklamaları paylaşılmaya başlandı. Güngör yazısında bu sistemin yeniden gelmesi durumunda akaryakıt fiyatlarında ani bir gerileme yaşanacağını belirtti.

Eşel mobil sistemi, akaryakıt fiyatlarına yapılan bazı zamların pompaya yansıtılmamasını ve söz konusu giderin ÖTV tarafından karşılanmasını sağlayan bir sistemdir. Konu ile ilgili olarak bir ay öncesinde motorin için bir hafta öncesinde ise benzin fiyatları için uygulanırken daha sonrasında ise bu sistem kaldırıldı.

KDV YÜZDE 18’DEN YÜZDE 1’E İNSİN

EPGİS tarafından vatandaşların daha fazla zorlanmaması ve akaryakıt istasyonlarının bir nebze olsun rahatlaması için akaryakıt fiyatlarında vergi indirimi çağrısı yapıldı. EPGİS tarafından eşel mobil sistemin geri getirilmesi istenirken yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

5 TL İNDİRİM GELECEK

Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, EPGİS’in çağrısına destek verdi ve sistemin geri getirilmesi ve taleplerin karşılık bulması ile beraber akaryakıt fiyatlarına 5 TL indirim geleceğini ifade etti.