Editörün SeçtikleriEkonomiGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

Ankara ve İstanbul dahil 6 şehirde bekçi alımı başladı! Çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayımlandı: İşte şartlar ve başvuru şekli

Bekçi alımlarını yakından takip edenler özelikle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bekçi alım ilanlarını incelerken Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanı yayımlandı. EGM tarafından henüz bekçi alımı ilanı yayımlanmazken Resmi Gazete’e 3 bin bekçi alımı için kadro ihdası kararı yayımlanmıştı. İŞKUR üzerinden Mart 2022 çarşı ve mahalle bekçisi alım başvuru şartları paylaşıldı. İŞKUR’un resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve bekçi alımı ilanları yayımlandı.

İSTANBUL VE ANKARA DAHİL ALIM VAR

İŞKUR düzenli olarak bekçi alım ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Mart ayı çarşı ve mahalle bekçisi alım başvuru şartları İŞKUR üzerinden ayrıca aktarıldı. Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere farklı illerde bekçi alımı yapılacağı paylaşıldı. Buna göre ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı genel şartlar aranmaktadır. Genel şartlara haiz olan adayların özel şartlara da haiz olması gerekmektedir. Genel şartlar ise şöyle paylaşılmıştır:

ARANAN ŞARTLAR

– T.C. Vatandaşı olmak,

– İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

– Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilirler. Aşağıdaki link üzerinden ilanlara ulaşılabilir.

İlanlar için TIKLAYIN.