Politika

Muharrem İnce’ye hapis talebi şoku! 4 yıl 8 ay istendi!

CHP’den ayrılıp kendi partisini kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2016 yılında CHP Milletvekili görevindeyken, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile 4 yıl 8 ay hapis talebi istendi. Detaylar haberimizde..

Savcının, İnce2nin kullandığı ifadelerin “İncitici, küçük düşürücü ve toplum içindeki şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte” olduğunu savundu.

Muharrem İnce’ye 7 Eylül 2020 tarihinde 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı belirtildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında CHP milletvekili olduğu dönemde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı.

KABUL ETMEDİ

Dava 22 Şubat tarihinde görüldü. Görülen duruşmada ifade veren İnce, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Avukatı ile birlikte adliye çıkışında açıklama yapan İnce sözlerinin arkasında olduğunu ve bir insana “Cahil” demenin suç olmadığını belirtti.

HAPSİ İSTENDİ

Bugün davanın 2’nci görüşmesi yapıldı. Görülen görüşmede Muharrem İnce katılmadı. Savcı, konuşmasında İnce’nin kullandığı kelimelerin incitici, küçük düşürücü ve toplum içindeki şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğunu belirterek 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırmasını istedi.