Gündem

Rusya Ukrayna’nın o kentine çok yoğun bombardımana başladı! Çocuklar dahil çok sayıda ölü var

Rusya-Ukrayna savaşının 13. gününde de bombardımanın devam ettiği belirtildi ve Rus ordusunun yüzde 100’ünün Ukrayna topraklarına girdiği bildirildi. Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi kentlerinde insani koridor oluşturulurken Ukrayna koridorların Rusya’ya çıkmasını “Ahlaksızlık” olarak nitelendirdi. Ayrıca savaşa ilişkin son gelişmeler de paylaşıldı.

406 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 13. gününde. Barış görüşmelerinin 3. turundan da sonuç çıkmadı. Zelenskiy savaşından başından bu yana ilk kez başkanlık ofisinden halka seslendi. Müzakarelere devam mesajı veren Zelenskiy çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Rusya, sivillerin tahliyesi için başkent Kiev dahil 5 kentte geçici ateşkes ilan ederken BM, Ukrayna’da en az 406 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

4 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Basını tarafından bombardımanın başladığı bildirildi. Sumı’ya düzenlenen bombardımanda ilk verilere göre 2’si çocuk 9 kişi öldü. Harkov’da ise 4 çocuk saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti.

RUS GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, Rus Ordusu Tümgenerali Vitaly Gerasimov’un Harkov yakınlarında öldürüldüğünü iddia etti.

“KİMSEDEN KORKMUYORUM”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kaldığını ve kaçmadığını belirterek, “Kimseden korkmuyorum” dedi.