Bilim, Teknoloji

En Ucuz İphone Görücüye Çıktı! Türkiye Fiyatı Belli Oldu

‘Peek Performance’ adlı Apple etkinliği kapsamında, merakla beklenen iPhone’nun en ucuz modeli yeni iPhone SE ve iPad Air 5 tanıtıldı. Yeni İphone SE’nin Türkiye satış fiyatı ve özellikleri de belli oldu.

Apple bugün gerçekleştirdiği Peek Performance etkinliğinde iPad Air 5’i de tanıttı. Şirketin yeni nesil tabletindeki en büyük sürprizin M1 çipiyle gelmesi oldu. Performans açısından, M1 çipi, A15 Bionic’ten yaklaşık %50 daha hızlı. iPad Air 5 çıkış tarihi 18 Mart olarak açıklandı. Yeni iPad Air’i Uzay Grisi, Yıldız Işığı, Pembe, Mor ve Mavi olmak üzere beş renkle geldi.

İşte Yeni İphone SE

Ön yüzde Touch ID taşıyan ve üç farklı renk seçeneğiyle gelen yeni iPhone SE, görücüye çıktı. SE’nin son modelinde A15 Bionic işlemci kullanıldı. Yeni iPhone modeli, günümüz için 4,7 inç Retina LCD ekran ile geliyor. Tasarım olarak aynı olan iPhone 8’den 20 kat daha hızlı olacak 3. jenerasyon IPhone SE’de 4.7 inç Retina ekran kullanıldı. Ayrıca bu telefonla birlikte ilk kez bir SE modelinde 5G desteği sunuluyor.

3 Renk Seçeneğiyle Türkiye’de Satılacak

Yeni nesil ISP ile kamera kalitesi çok yüksek olan telefon, tek bir 12 megapiksel arka kameraya sahip. iPhone SE 64 GB, 128 GB ve 256 GB modelleriyle ve gece yarısı, yıldız ışığı ve (PRODUCT) RED renk seçenekleriyle Türkiye’de satılacak.

İphone SE Teknik Özellikleri:

Ekran: 4.7 inç LCD, 1334 x 750 piksel

İşlemci: Apple A15 Bionic

İşletim sistemi: iOS 15

Arka kamera: 12 megapiksel

Ön kamera: 7 megapiksel

Boyutlar: 138 x 67 x 7.3 mm

Ağırlık: 148 gr

Renkler: Beyaz, Siyah, Kırmızı

18 Mart’tan İtibaren Ön Satışa Çıkacak

Yeni modelin fiyatı 429$ olarak açıklandı. 18 Mart’tan itibaren ön satışa sunulacak.

Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Türkiye’de 10.999 TL‘den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı belirtildi.