Editörün SeçtikleriGündemKamu PersonelleriMevzuat

Uzman çavuşlar için çok büyük değişiklik! Her şey değişiyor: Onaylanırsa uzman çavuş olmayacaklar

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından İçişleri Komisyonuna çok önemli bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinde Jandarma Uzman Çavuşlar için önemli değişiklikler olacağı belirtildi. Bu kanun teklifinin başlığı ise “Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” şeklinde oldu. Ayrıca teklifin özeti “Teklif ile, uzman jandarma olarak adlandırılan kişilerin jandarma yardımcı astsubay olarak adlandırılması amaçlanmaktadır.” şeklinde oldu.

Bu kanun teklifinde “Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur” ifadeleri kullanılarak genel gerekçe ve kanun teklifinin maddeler hali paylaşıldı. Bununla beraber madde gerekçeleri de paylaşıldı. Detaylar ise şöyle oldu:

GENEL GEREKÇE

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1- 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun başlığı değiştirilmiş, kanunda geçen “Uzman Jandarma” ibareleri değiştirilerek, Uzman Jandarmaların “Jandarma Yardımcı Astsubay” olarak anılmaları amaçlanmıştır.

Madde 2- Yürürlük maddesidir.

Madde 3- Yürütme maddesidir.

KANUN TEKLİFİ

Madde 1- 28/5/1988 ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun adı “Jandarma Yardımcı Astsubay Kanunu” şeklinde değiştirilmiş: Kanunda geçen “Uzman Jandarma” ibareleri “Jandarma Yardımcı Astsubay” , “Uzman Jandarmalar” ibareleri “Jandarma Yardımcı Astsubaylar”, “Uzman Jandarmaların” ibareleri “Jandarma Yardımcı Astsubayların”, “Uzman Jandarmalardan” ibareleri “Jandarma Yardımcı Astsubaylardan”, “Uzman Jandarmalarda” ibaresi “Jandarma Yardımcı Astsubaylarda”, “Uzman Jandarmalığa” ibaresi “Jandarma Yardımcı Astsubaylığa” şeklinde değiştirilmiş ve Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Atıf Geçici Madde 8- Diğer mevzuatta Uzman Jandarma yapılan atıflar, Jandarma Yardımcı Astsubaylara yapılmış sayılır”

Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.