Ekonomi

Trendyol Cüzdan ile Ödeme Nasıl Yapılır?

Trendyol Cüzdan ödeme işlemi için öncelikle Trendyol cüzdanınızın bakiyesi olması gerekiyor. Bunun için de para yüklemeniz gerekiyor. Bakiye yüklendikten sonra Trendyol cüzdan ile ödeme yapmaya başlayabilirsiniz.

Trendyol cüzdan ile ürün satın almak isteyen kişi, bakiyesindeki tutara göre uygulama üzerinden sepete alacağı ürünleri ekleyebilir. Ardından da ödeme aşısına gelinir. Bu aşamada kişilerin karşısına ekranda ‘‘Ödeme Seçenekleri’’ ibaresi çıkar. Bu ibarenin altında yer alan ‘‘Trendyol Cüzdanım’’ ibaresi seçilmelidir. Seçilen bu ibarenin ardından da Trendyol cüzdan ile ödeme işlemi gerçekleştirilmiş ve ürün ya da ürünler satın alınmış olunur.

Ödeme işlemini gerçekleştiren ve onaylayan kişilerin cep telefonlarına SMS yolu ile bir onay kodu gelir.

Trendyol cüzdan ile yapılacak olan ödeme işlemi için tek bir yol bulunur. Alınacak olan ürün tutarı kadar bakiyesi olan kişi, bu tutarın bir kısmını kart, bir kısmını da cüzdan ile ödeyemez. Dolayısıyla hem alınan ürün kadar cüzdanda para olmalı hem de tek bir ödeme yolu seçilmelidir. Aksi takdirde işlem gerçekleştirilemez.

Trendyol Cüzdan Yükleme Limiti Ne Kadar?

Trendyol Cüzdan bakiye limiti kimlik doğrulaması yapan ve yapmayan kişiler için farklıdır. Kimlik doğrulaması yapmayan kişilerin Trendyol cüzdanına yükleyebilecekleri maksimum tutar 750 TL’dir. Bu tutarın üstünde bir tutar yüklemek isteyen kişilerin ise kimlik doğrulaması yapması gerekir.

10 TL Trendyol Para Nasıl Kazanılır?

Hediye 10 TL Trendyol Para almak isteyen kişilerin yapması gereken sadece bir işlem bulunur. O da Trendyol cüzdanlarına para yüklemektir. Bu paranın tutarı ise 10 TL’dir. Trendyol cüzdanlarına 10 TL yükleyen kişiler, hediye 10 TL Trendyol para alabilirler.

Trendyol Cüzdanına Gelen İndirim Nasıl Kullanılır?

Trendyol cüzdan indirimleri kullanıcılara bazı zamanlarda tanımlanan bir avantajdır. Bu indirimi kullanabilmek için de izlenmesi gereken adımlar bulunur. O adımlar şu şekildedir:

  • Trendyol cüzdanınız aktif değilse aktif hale getirmeniz gerekir.
  • Trendyol cüzdanınıza bakiye yüklemeniz gerekir. Kimlik doğrulaması yapmayan kişilerin yükleyebileceği maksimum tutar 750 TL’dir.
  • Bu iki işlemin ardından cüzdanınıza tanımlanan indirim tutarı, sepetinize yansır.
  • 300 TL tutarındaki bir alışveriş için eğer 50 TL tutarında indirim kuponunuz varsa cüzdanınızda olması gereken bakiye tutarı 250 TL’dir.

Kişilerin Trendyol cüzdanına tanımlanan indirim tutarına göre yapacakları alışveriş tutarından düşerek bakiye yüklemeleri yeterlidir. 300 TL tutarındaki bir alışveriş yapacak olan kişilerin 50 TL tutarındaki bir indirim hakkı bulunuyor ise cüzdanlarına 250 TL bakiye yüklemeleri yeterlidir. Ardından da alışverişi indirim avantajı ile gerçekleştirebilirler.

Trendyol Cüzdan Karta Geri Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Trendyol Cüzdana İade Edilen Ürün Ücreti Ne Zaman Yatar?

İade işlemlerine Trendyol cüzdana iade ücretinin yatışı hemen gerçekleşen bir işlem değildir. Aldıkları ürünü geri iade eden kişilerin ödedikleri tutarın iade ücretinin yatabilmesi için önce ürün iadesinin onaylanması gerekiyor. İade edilen ürün onaylandıktan sonra da bu kişilerin Trendyol cüzdanına iade ödemesi yatırılır. Ürün iadesi onaylanmayan kişiler iade ödemesi alamıyor.

Trendyol Para Neden Silinir?

Trendyol para silinme durumu iki farklı ihtimalden dolayı gerçekleşmiş olabilir. Bu iki durum ise şu şekildedir:

  • Ürün iadesi
  • İptal işlemi

Kişilerin kazanmış oldukları Trendyol para, bu iki ihtimalin gerçekleşmesinden dolayı silinebilir. Trendyol para, ürün iadesi veya iptal işlemi yapan kişilerin hesabından silinir.

Trendyol Cüzdan ile Kaç Farklı Türde Ödeme Yapılabilir?

Trendyol cüzdan ödeme yöntemi için kişiler tek bir yöntemi tercih edebilir. Alışverişin bir kısmı kart, bir kısmı da cüzdan ile gerçekleştirilemez. Yalnızca bir yöntem tercih edilebilir ve ödeme o yöntem ile gerçekleştirilir. Trendyol cüzdan ile ödeme yapmak isteyen kişiler, alışveriş tutarını tamamen cüzdanı üzerinden gerçekleştirir ve ödeme tutarı kadar bakiyesi olması gerekir. Aksi takdirde işlemi gerçekleştiremezler.