Vatandaşlara acil uyarı yapıldı: 'Yarın evde kalın, programınız varsa iptal edin!'
Tüm Türkiye gözünü İstanbul'a çevirmiş durumda.Meteoroloji Genel Müdürlüğü son günlerde İstanbul'da etkili olacak kar yağışı için uyarılarını peş peşe sıraladı.
Tüm Türkiye gözünü İstanbul’a çevirmiş durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son günlerde İstanbul’da etkili olacak kar yağışı için uyarılarını peş peşe sıraladı. Bir uyarı da İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. İmamoğlu, kentteki son durumu paylaşarak vatandaşlara acil uyarılarda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM’da kar yağışının etkili olduğu megakentte son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yağışın gün boyunca aralıksız devam edeceğini belirten İmamoğlu, vatandaşların asla hafifleme gördüğünde aldanmaması gerektiğini söyledi.
UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ
İmamoğlu, vatandaşları uyararak şunları söyledi:
“Dönem dönem hafifleme olduğu gözükse de bu vatandaşlarımız lütfen aldatmasın. Ani bastıran bir kar yağışıyla, 'Hiçbir şey yok' dediğiniz yol bir anda karla yığın haline gelebiliyor. Ben de bu sabah benzer bir durumu TEM Otoyolu'nda yaşadım”
İBB Başkanı İmamoğlu, vatandaşları özellikle cumartesi günü dışarıya çıkmaması konusunda uyardı.
EN SIKINTILI GÜN CUMARTESİ
Kar yağışı dün başladı. Bugün öğleden sonra şiddetini arttırması bekleniyor. Ancak en sıkıntılı günün cumartesi olacağı belirtildi. İmamoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
“Hafta sonuna giriyoruz zaten, vatandaşlarımızın daha tedbirli ve rahat olacağını düşünüyorum. Cumartesi günü, en yoğun kar beklenen gün olduğunun altını çizelim. Bazı yerlerde 15 cm'lik, 20 cm'lik kar kalınlığına ulaşılabileceğini arkadaşlarım iletiyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli. Acil olarak çıkması gerekenlerin de kar lastiklerini kullanması, gerekli tedbirleri alması şarttır"
EVSİZ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HİZMETİMİZ DEVAM EDİYOR
"Evsiz vatandaşlarımıza hizmetimiz devam ediyor. Şu an 629 vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sokak hayvanları konusunda da ihtiyaçlarını gidermeyle ilgili yoğun bir çalışma devam ediyor. Günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımının sürdüğünü belirtelim. Tekrar belirtelim, bugün yağış devam edecek. Dönem dönem durmuş olması lütfen vatandaşlarımızı aldatmasın"
YARIN EVİNİZDE KALIN, ÖZEL ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN
"Cumartesi günü için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın. Dolayısıyla bu hassasiyeti lütfen yarın için gösterin. Evinizde kalın, özel araçlarınızı kullanmayın. Çocuklarımıza ve gençlerimize bolca kitap okumalarını diliyorum. Hepinize sağlıklı günler"
Bakmadan Geçme





