Editörün SeçtikleriEkonomi

11 ilde toplu taşımaya büyük zam! Hangi illerde toplu taşımaya zam geliyor?

Gelen bir son dakika haberine göre 11 büyükşehirde toplu ulaşıma ciddi olarak zam yapılması kararı alındı. 11 CHP’lı büyükşehir belediyesi konuya ilişkin ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada üzülerek yapılan artışlar sebebiyle zamları vatandaşlara yansıtmak durumunda kalacakları belirtildi. Detaylar haberimizde..

11 CHP’li büyükşehir Belediye Başkanı’nden akaryakıt fiyatlarına ilişkin ortak karar açıklaması geldi. Açıklama İmamoğlu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.

70 GÜN İÇİNDE YÜZDE 94’TEN FAZLA ARTIŞ YAŞANDI

Açıklamada yılbaşından bu yana 70 gün içinde akaryakıta yüzde 94’ten fazla zam geldiğinin altı çizildi. Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan en azından ÖTV alınmaması için verildikleri taleplerin reddedildiği ifade edilerek belediyeler olarak toplu ulaşıma zam yapmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Zorunlu olarak zammı yansıtacaklarını belirten ortak açıklamada, “Toplu ulaşım ücretlerine yakın zamanda ciddi artışlar olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Üzülerek ifade ederiz ki, elimizde olmayan nedenlerle bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmak durumunda kalacağız” denildi.

11 CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ HANGİLERİ?

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Hatay