Editörün SeçtikleriEkonomi

Brent Petrol Sert Düşüşte! Benzin Ve Motorinde İndirim 4 TL’yi Bulabilir

Rusya Ukrayna arasındaki gerginlikle bir anda tırmanmaya başlayan Brent petrol sert düşüşe geçti. Varil fiyatındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Şimdi ise düşüşe geçmiş olması benzin ve motorin fiyatlarına büyük bir indirim beklentisi oluşturdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ile 137 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol sert bir düşüşle 112 dolar seviyesine kadar geriledi.

Benzin Zammı İptal Edildi

Bu hızlı değişim sebebiyle benzine 0.79, motorinin litre fiyatına ise 2.25 lira zam yapıldığı açıklanmıştı. Ancak EPDK tarafından petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle bu zamlar aynı gün akşam saatlerinde iptal edildi.

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim Beklentisi Oluştu

Brent petroldeki her yükseliş ardı ardına benzin ve mazotun pompa fiyatlarına yansıtılırken şimdi 112 dolar seviyelerine kadar çekilen petrol fiyatları sonrası vatandaşlar tarafından büyük bir indirim beklentisi oluştu.

Brent Petroldeki Düşüş Fiyatlara Yansıyacak Mı?

Brent petrol mart ayı başında yine 112-115 dolar seviyelerinde ve dolar 14,30 seviyelerindeyken İstanbul’da akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorinin litre fiyatı 17 TL seviyelerindeydi. Brent petroldeki yükselişle beraber gelen zamlar sonrası bugün İstanbul’da benzinin litre fiyatı 20,35 TL ve motorinin litre fiyatı ise 22,80 TL seviyelerinde. Brent petroldeki yükselişle gelen zamların pompaya yansıtıldığı gibi düşüşlerde aynı şekilde yansıtılırsa benzin ve motorin fiyatlarında indirimin 4 TL’yi bulması bekleniyor.