Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL veriliyor! Başvuran öğrenciye verilecek: Anında alabilirsiniz

Devlet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olanlara nakit para desteği verildiği bildirildi. Devlet tarafından yapılan yardımlar birçok alanda devam ederken destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile devlet ödeneklerinden yararlanıyor ve bu konuda yakıt, meslek edinme, doğum ödeneği gibi birçok alanda para ödemesi yapılıyor. Bu yardımlar arasında öğrencilere yapılan yardımlar da dikkat çekiyor. Son olarak birkaç gündür herkesin dikkatinin üstünde olan bir nakit desteği daha var. Bu destek ile ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine nakit para desteği verileceği belirtildi. Bu kapsamda ihtiyacı olan ailelerin okulda okuyan çocukları için ödeme yapıldığı belirtiliyor ve bu destek tutarı 1.611 TL oluyor.

DURUMU OLMAYAN ÖĞRENCİLERE ÖDEME

Başvurusu ilgili kurumlar tarafından incelenen ve bu destek ödemelerini almaya hak kazananlar takip eden süreçlerde ödemeleri alabiliyor. Sağlanan bu öğrenci yardımı için KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler üzerinden de para ödemesi yapılıyor. Kurum ve kuruluşlar tarafından maddi durumu olmayan öğrenciler için nakit para veriliyor.

BAŞVURU DETAYLARI

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Öğrencilere para yardımı başvuruları sonucu bu destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere yapılıyor. Çocukların eğitime devam etmesi ve ekonomik yükün azaltılması amacı ile bu destek ödemesi yapılıyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşların Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine okur parası başvuru dilekçesi ile birlikte başvuru yapabileceği belirtildi. Ayrıca başvuru esnasında yardıma ihtiyaçların olduğu beyan edilen belgenin de olması gerekiyor.

YAPILAN ÖDEMELER

Öğrenciler için verilen bu paraların kurumlara göre de değişiklik gösterebildiği belirtilerek KYK bursu, SED yardımı, Şartlı Eğitim Desteği, VGM bursu, özel çocuklara eğitim yardımı, SGK eğitim yardımı, SYDV yardımı, Belediye eğitim burs yardımları, pandemi öğrenci yardımı gibi yardımı gibi ödemeler de yapılabildiği ifade edildi.