Dünya

Bir Ülke Daha Ukrayna’ya Girebilir! Korkunç Bir Plan İçindeler

Ukraynalı istihbarat yetkilisi Fedor Venislavskiy yaptığı açıklamada, Belarus’un Ukrayna’yı istila tehdidinin ortadan kalkmadığını söyledi. Lukaşenko önce “gireriz”, sonra “girmeyeceğiz” demişti.

Ukrayna Parlamentosu milletvekili ve Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komisyonu üyesi olan Fedor Venislavskiy, ulusal televizyon kanallarının ortak yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. Belarus’un Ukrayna’yı istilası tehdidinin ortadan kalkmadığını belirten Venislavskiy, “İstihbarat birimlerimiz ve uluslararası ortaklarımızdan gelen bilgilere göre, Belarus’un taktik grupları, hava indirme birlikleri Ukrayna sınırlarının yakınında sürekli konuşlandırılıyor ve manevralar yapıyor. Yani tehdit ortadan tam olarak kalkmadı. Böyle bir istila tehdidi bizi Ukrayna-Belarus sınırında güçlü savaş birimlerini bırakmaya zorluyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Belarus’u Savaşa Sokmak İçin Korkunç Bir Planı Olabilir

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rus savaş uçaklarının provokasyon amacıyla Belarus topraklarına saldırı planladığını iddia ederek, “Rusya provokasyon için Belarus’u vuracak. Moskova böylelikle Belarus’u da Ukrayna’ya sokmaya çalışacak” dedi.

Lukaşenko Önce “Gireriz” Dedi, Sonra “Girmeyeceğiz” Dedi

Geçtiğimiz günlerde, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına Belarus’un da katılacağı iddia edilerek, Minsk yönetiminin askerlerini hava indirme yöntemiyle Ukrayna’ya sokacağı ifade edilmişti. Ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bunun doğru olmadığını öne sürmüştü. Ancak aynı Lukaşenko, Rusya’nın işgalinin başlamasından bir gün önce yani 23 Şubat’ta, Rusya’nın ihtiyaç duyması halinde askeri güçleri ile destek vermeye hazır olduklarını söylemişti.