DünyaKültür-sanat

Instagram’ın Yasaklanmasına İsyan Etmişti! Koyun Can Derdinde Kasap Et Yorumları Geldi

Instagram’ın Rusya’ya karşı yapılan şiddet içerikleri paylaşımları engellemeyeceğini açıklamasının ardından Rusya uygulamayı kullanımı yasaklamıştı. Ülke genelinde Instagram’ın yasaklanmasının ardından ünlü bir ınfluencer yayınladığı videoda ağlayarak bu duruma isyan etti. Çok sayıda kullanıcı ise Rus bloggerın videosuna tepki gösterdi.

Rusya ve Ukrayna arasında günlerdir yaşanan askeri gerilim hız kesmeden sürüyor. Saldırılar çok sayıda can kaybı ve maddi hasara sebep olurken gelen tepkilere agresif bir tutum sergileyen Rusya, savaşı sona erdirmek için uygulanan yaptırımlara da sert bir tavır takınıyor.

“Instagram Benim Tüm Hayatım”

İletişim ağının kısıtlandığı ülkede Instagram üzerinden para kazanan bir Rus blogger, yayınladığı videoda gözyaşlarına hakim olamadı. Ülkesinde Instagram kapandığı için isyan eden ünlü isim, Instagram için para kazanmanın ötesinde, “Hala bir Instagram bloggerı olarak benim için bunun böyle olduğunu mu düşünüyorsun? Bu benim tüm hayatım. Benim ruhum. 5 yıldır bu işle yatıp kalkıyorum…” ifadelerini kullandı.

“Tek Derdi Yemek Fotoğrafları Paylaşamamak”

Ukrayna’da insanlar canları için büyük bir mücadele verirken Rus bloggerın en büyük endişesinin restoranlardan yemek resimleri yayınlayamayacak olması sosyal medyada tepkilere sebep oldu. Trendlere yükselen video eleştiri yağmuruna tutuldu.

Facebook, Twitter Ve Youtube’da Erişim Engeli Getirildi

ABD ve Avrupa Birliği de dahil olmak üzere birçok ülke hizmetlerin durdurulacağını açıklarken Rusya’dan da karşı hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından Rus medya kuruluşlarının sayfalarına uygulanan kısıtlamalar ve engellere karşı Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) harekete geçmişti. Facebook’un tamamen engellendiği ülkede aynı zamanda Twitter ve Youtube’da erişim engeli getirildi.