Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Torunu olan herkesin hesabına 425 TL yatmaya başladı! Banka veya ATM üzerinden paranızı çekebilirsiniz

Torun bakanlara devletten maddi destek duyurusu yayımlandı ve 2022 yılı kapsamında torununa bakma parası tutarı arttı. Büyükanneler toruna bakma parası adı altında devlet tarafından 425 TL alacak. Halk arasında torun yardımı olarak bilinen devletin bu ödemeleri için başvuruların nasıl yapıldığı ve nasıl ödeme alındığı araştırılırken büyükannelere sunulan bu ödenekler oldukça dikkat çekmeye başladı.

425 TL ÖDEME YAPILACAK

Annelerin doğum sonrasında yeniden iş hayatına dönmek için devletten toruna bakma parası alarak büyükanne veya büyükbabalarına bu işi devredebilecekleri belirtilirken bakanlık tarafından destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Büyükannelere özellikle verilen bu destek halk arasında torun parası olarak biliniyor. Başvuru detayları herkes tarafından araştırılırken torun için 425 TL para ödemesi yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak bu ödemeler devlet tarafından veriliyor ve karşılık beklenmeden yapılıyor. Bu destek ile beraber büyükannenin çocuk bakımını engelleyecek fiziksel veya ruhsal rahatsızlığının olmaması gerekirken torununa bakma başvurusu yapacak olanların Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini yapabilecekleri paylaşıldı. Ayrıca başvuru formuna ek belgelerin de eklenmesi gerekiyor. Başvuru formuna ek olarak büyükannenin sağlık raporu belgesi eklenmesi gerekirken ikamet edilen ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine yada Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvuru yapılabileceği bildirildi.

GEREKLİ ŞARTLAR

Vatandaşların torun bakım maaşı alabilmeleri için öncelikle T.C vatandaşı olup 18 yaşından büyük olması gerektiği belirtilirken büyükannenin 65 yaşından küçük olması gerekiyor. Bunlarla beraber bazı şartlara da haiz olunması gerekiyor. Konu ile ilgili olarak başvuru tarihi itibariyle bakımı üstlenecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması, anne ve babanın ücret gelirinin limiti aşmaması ve annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar akrabalığının bulunmaması da başvurular için aranan şartlar arasında yer alıyor.