Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB son dakika kararını duyurdu! Okullarda tatil takvimi sonunda netleşti: 26 gün sonra okullar kapanıyor

Kar tatilinin doyasıya keyfini çıkaran milyonlarca öğrenci, sömestrin ardından ikinci ara tatilin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Tatili bekleyen öğrenciler ve plan yapacak olan veliler tarafından ara tatilin hangi tarihte başlayacağı ve kaç gün süreceği araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak okullardaki ara tatilin 9 gün olacağı belirtildi. Peki tatil hangi tarihte başlayacak? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

9 GÜNLÜK ARA VERİLECEK

Sömestr tatili kar tatili derken hem öğrenciler hem de veliler tatile doyamadı. Bu nedenle yüzbinlerce öğrenci daha uzun sürecek tatil tarihlerini araştırmaya başladı. Eğitim öğretim yılının ikinci ara tatilinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. MEB’in tatil takvimi ise belli oldu. İkinci dönem yani Nisan ayında 9 gün boyunca okullar kapatılacak ara tatil verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, Nisan ayında okulların 9 günlük tatile gideceğini duyurdu.

8 NİSAN’DA OKULLAR KAPANACAK

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin Kasım ayına ilk ara tatil ve Ocak ayı sonunda yarıyıl (sömestr) tatili yapılmıştı. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte gözler ikinci dönem ara tatil ne zaman sorusunun cevabına çevrildi. Ara tatil 11 Nisan’a başlayacak hafta sonu tatili olduğundan kaynaklı olarak okullar 8 Nisan’da kapanmış olacak ve 18 Nisan’da geri açılacak.

DİĞER TATİLLER

Öğrenciler ve veliler okulların tatil edileceği diğer resmi günleri araştırmaya devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Bu yıl bayram tatillerinin de okulların açık olduğu zamana gelmesi nedeniyle veliler planlama yapabilmek için tarihleri önceden öğrenmek istiyor. İşte bu yıl okulların tatil edileceği diğer resmi tatiller;

Ramazan Bayramı / 2 Mayıs – 4 Mayıs Pazartesi – Çarşamba

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı / 19 Mayıs – Perşembe

Kurban Bayramı / 9 Temmuz – 12 Temmuz Cumartesi – Salı ( Okullar Kapanmış Olacak)