Editörün SeçtikleriEkonomi

Altın alıp satacaklar dikkat! Altın fiyatlarında kritik değişim için tarih verildi! Gözler o güne çevrildi!

Altın alıp satacaklar altın fiyatları ile ilgili önemli gelişmeleri yakından takip ediyor. Altında kritik gün için resmen tarih verildi. Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaş sonrasında yatırımcılar ve altın alacaklar altın fiyatlarını daha da yakından incelemeye başladı. Altın fiyatları savaşın etkisi ile ilk olarak düşse de sonra sert bir şekilde yükseldi. Hala da yükselişine devam eden değerli maden için önemli bir tarih açıklaması yapıldı.

Gelen son bilgiye göre ABD Merkez Bankası Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Buna göre FED’in açıklayacağı faiz kararı Çarşamba günü altın fiyatlarını etkileyecek. Peki, altın fiyatlarında son durum nasıl?

ALTIN HAFTAYI NASIL KAPATTI?

Geçtiğimiz pazartesi günü haftaya hareketli bir şekilde başlayan altın 898 TL’den 928 TL’ye kadar çıkmış 30 TL’lik bir hareketlilik yaşanmıştı. Hafta içi en yüksek 969 TL’yi gören gram altın en düşük 916 TL seviyesini gördü. Ortalama rakam olarak 955 TL ile Cuma günü haftayı kapattı.

İSLAM MEMİŞ’TEN UYARI GELDİ

Altın fiyatları için önemli uyarılarını peş peşe sıralayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“2021’de 2022 yılı için tüm yatırım araçlarının birlikte hareket edeceği ve yarışacağı bir yıl olacağını söylemiştik. Bu da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Dolar yükseliyor, dış borsalarda satışlar var, partiler diplerde, altın yükseliyor. Ciddi bir belirsizlik var. Savaş ve pandemi süreci yüzünden dalgalanmalar yaşayan piyasalar hakkında yatırımcıları uyaran İslam Memiş “Euro dolar paritesi 1.09 seviyesinde. Dip seviyelere geldi. Yüksekten dolar, euro, altın alan yatırımcılar bir noktada çıkış fırsatı buluyorlar.

Bu dip seviyeleri test eden paritelerde yüksekten gümüş, altın, döviz almış yatırımcısına da pariteye geçme yani euro alma, sterlin almak gibi dip seviyelerde olan paritelere geçmek için bana göre fırsat. Elinizde altın dolar varsa bunu parite yapmak için değerlendirebilirsiniz uyarım önümüzdeki hafta da geçerli olacaktır. Gram altın ise dolar kuru ve ons altındaki yükselişlerle tekrar yükselişe geçirdi. Altının ons fiyatı ise 1947 dolar seviyesinde. Geçen hafta 1974 dolarla son 18 ayın en yüksek seviyesini test etmişti. Bu hafta da 1950 dolar ile 13 ayın zirvesini gördü. Önümüzdeki hafta hangi ayın zirvesinde olacağız göreceğiz. Hafiften kademe aşağıya düşüyor”