Editörün SeçtikleriGündem

Hastanelerde muayene olacaklar için yeni karar! 81 ile yazı gönderildi! Artık tamamen değişti

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ili yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. Bakanlık resmen harekete geçerek detayları aktardı. Buna göre artık devlet hastanelerindeki muayene sistemine ilişkin düzenleme yapıldı. Bakanlık gönderdiği yazısında MHRS’den randevu şartının kaldırıldığını duyurdu. İşte detaylar ve bakanlığın o kararı..

Devlet hastanelerinde muayene olanları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Buna göre devlet hastanelerinde muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz (Poliklinik sırası almak koşuluyla) muayene olmak mümkün hale geldi.

TALEP EDİLDİ

Bakanlık tarafından 81 ile gönderilen yazıda koronavirüs sebebiyle uygulanan ve sadece MHRS sistemi üzerinden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme süresine geçilmesi sebebiyle hem randevulu hem de randevusuz hastalara bakılması şeklinde karar verildi. Bakanlığın gönderdiği yazıda, “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen o yazıda şu ifadeler yer aldı: