Ekonomi

Faizsiz bankacılık hizmetleri sunan bu banklarda taşıt finans destekleri başladı! Araç almak isteyenler için uygun destek paketleri!

Pandemi döneminde dünya genelinde gündeme gelen tam ya da yarı zamanlı kapanmalar ile birlikte birçok üretim hattı durma noktasına geldi ve tedarik zincirlerinde de çeşitli aksaklıklar yaşandı. Bu aksaklıklar otomobil markalarında da görülünce, pandemi döneminde otomobil fiyatları hızlı bir artış gösterdi. Salgın koşullarına bir de yükselen enflasyon eklenince, Türkiye’de otomobil fiyatları çok üst noktalara çıktı ve birçok vatandaş da araç sahibi olabilme hayalini ertelemek durumunda kaldı. Bankaların sunduğu taşıt kredilerinde faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle bu ihtimalden uzak kalmak isteyen ancak yine de otomobil almak için finansal desteğe ihtiyaç duyanlar için bu bankalar faizsiz bankacılık hizmetleri ile büyük bir fırsat sunmaya başladı…

Ziraat Katılım Taşıt Finansman Desteği

Türkiye’de birçok katılım bankası faizsiz bankacılık ürün ve hizmetleri sunarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu bankalar arasında yer alan Ziraat Katılım da sunduğu taşıt finansmanı ile sıfır ya da ikinci el araçlar için uygun finans desteği sağlıyor. Ziraat Katılım’ın sunduğu finansal destekte sigorta bedeli, kullanılmak istenen kredinin vadesine ve miktarına göre değişiklik gösterebiliyor. Öte yandan kasko bedeli de müşteriye özel olarak ve aracın durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Vatandaşlar burada bütçelerine en uygun finansman desteğini seçebiliyor. Ziraat Katılım, 100 bin TL finansal desteğinde %1,67 kâr payı oranı sunuyor.

Türkiye Finans Bankası Taşıt Finansman Desteği

Bir diğer katılım bankası olan Türkiye Finans da vatandaşların bütçesini zorlamadan rahatça otomobil almaları için finansal desteklerini sunmaya devam ediyor. Türkiye Finans’ın sıfır ve ikinci el araçlar için sunduğu finans desteğinde kâr payı oranları %1,89’dan başlıyor. Bu oranda 50 bin TL tutarında alınan finansal destekte aylık taksit ödemeleri de 1.720,28 TL olarak hesaplanıyor. Finansal desteğe başvuruda bulunmak isteyenlerin gelir belgesi, nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ile birlikte aracın proforma faturası ile 2. el araçlarda ruhsat fotokopisini beyan etmesi gerekiyor.