Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Acil nakit ihtiyacı olan emeklilere müjde! Paket bugün onaylandı: Tüm emeklilerin hesabına 5.000 TL yatıyor

Nakit ihtiyacı olan emekliler için önemli bir duyuru yapıldı. Bankaya gitmeden emeklilere nakit para verileceği belirtilen duyuruda emeklilerin en az 5 b in TL alabilecekleri ifade edildi. Bankalar tarafından emekliler için önemli bir duyuru yapıldı. Emekli olan vatandaşlar için başlatılan bu kampanyada en düşük 5000 TL ödeme hesaplarda olacağı açıklandı. Emekli olan kişiler, üstelik banka şubelerine gitmeden internet bankacılığını kullanarak veya bankaların mobil uygulamalarını kullanarak kredi başvurusunda bulunabilir ve anında nakit paralarını hesaplarına alabilirler. Kredilerin onaylanması için emeklilerin maaşlarını aldıkları bankanın mobil uygulaması üzerinden başvuru yaptıklarında paraların anında hesaplara geçtiği paylaşıldı.

BANKALAR KAMPANYA DÜZENLEDİ

Emekli maaş alan vatandaşlar, acil ihtiyaçlar için kullanabilecekleri nakit kampanyalarına katılmak istiyorlarsa, 5 dakika içerisinde kredi sonucunu öğrenebiliyor. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank üzerinden başlatılan bu kampanya kapsamında Garanti Bankası, Denizbank, Akbank ve Finansbank’da yapmış olduğu kampanya ile birlikte kendi bankasından emekli maaş alan vatandaşlara nakit imkanı sunulduğu bildirildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Emekli olan kişiler başvurularını gerçekleştirmek istiyorlarsa banka şubelerine gitmeden hızlı bir şekilde internet bankacılığı üzerinden işlem yapılabildiği belirtilirken işlemin yapılabilmesi için emekli maaş almış olunan hesap üzerinden ve internet şifresi oluşturmak ve mobil uygulama veya internet şubesine giriş yapmak sureti ile buradan başvuru yapılabileceği ifade edildi.

EN AZ 5 BİN TL VERİLİYOR

Daha önce emekli kredisi kullansanız bile banka sizlere ne kadar onay vereceğini internet bankacılığına giriş yaptığınızda göstermektedir. Eğer internet üzerinden işlem yapamıyorsanız bankanın resmi internet sitesine girerek buradan ihtiyaç kredisi başvuru formunu doldurabilir. 5000 TL ile 50000 TL arasında başlatılan emekli kampanyasına katılabilirsiniz.

Kredi kullanan vatandaşlar bu kredileri aldıklarında 36 ay vade ile geri ödeme yapabilecektir. Ayrıca bazı bankalarda 3 ay geri ödemesiz dönem olduğu bildirildi. Bunun için bankaların sunduğu avantajların araştırılması gerekiyor.