Editörün SeçtikleriEkonomi

Güvenli liman altının yıl sonunda görebileceği rakam açıklandı!

Vatandaşların ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın sektörde ve küresel çapta meydana gelen pek çok olaydan etkileniyor. Bir dönem 1.050 TL bandına çıkan altın fiyatları sert bir şekilde düşünce herkesin kafasını karıştırmıştı. Daha sonra Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş sonrasında altın fiyatları yeniden yükselmeye başladı.

Buna ilişkin kuyumculardan 2022 altın fiyatları için flaş bir tahmin açıklaması geldi. Kuyumcuların yaptığı açıklamaya göre altın fiyatlarını yıl sonu bazında bin 100 TL olabileceğini tahmin ettiklerini belirtti. İşte yapılan açıklamalar ve altın fiyatlarında son gelişmeler..

FED KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

Aynı zamanda Amerikan Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. Piyasalar FED tarafından yapılacak faiz kararı açıklamasına kilitlenmiş durumda. Kapalıçarşı esnafı yaptığı açıklamasında altın fiyatlarına ilişkin beklentinin bin 850 TL civarında olabileceğini belirtiyor. Yapılan açıklamanın devamında altın fiyatlarında sert bir düşüşünde meydana gelmeyeceğini ifade ediyorlar.

Altın fiyatlarında şu anda gram 907 TL, çeyrek bin 480 TL, yarım altın 2 bin 960 TL tam altın ise 5 bin 920 TL olarak işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA BİRAZ DAHA GERİLEME ÖNGÖRÜYORUZ

Kapalıçarşı esnafı Atilla Saraç, “Ons altın bildiğimiz üzere 2 bin 70 dolarlara çıkmıştı. Bu savaşın risklerinin satın almasından kaynaklıydı. Şimdide artık veriler doğrultusunda FED bu veriler doğrultusunda erkene alarak faizleri yükselteceğini belirtti. Bu da yatırımcıyı dolara doğru çekecektir. Bu yüzden de altında biraz daha gerileme öngörüyoruz. Bu hiçbir zaman yüksek ve hızlı bir gerileme olmayacaktır. Ons altın fiyatının bin 850 dolarlara kadar gerileyebileceğini düşünüyorum. Daha aşağısı olması için savaşın ve ekonomik sıkıntıların geçmesi gerekiyor.

YIL SONU ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Vatandaş paniğe kapılmasın altın her zaman güvenli limandır. Altının TL bazında yılsonunda bin 100 TL olacağını öngörüyorum. Şu anda gram altın 907 TL, çeyrek bin 480 TL, yarım altın 2 bin 960 TL tam altın ise 5 bin 920 TL’den işlem görüyor” açıklamasını yaptı.