Bilim, Teknoloji

Netflix kullananlara kötü haber duyuruldu! Bu kurala uymazsanız ceza ödeyeceksiniz!

Son dönemlerin en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix’ten kullanıcılarına kötü haber geldi. Netflix, kullanıcıların şifrelerini ve hesap bilgilerini arkadaşları ile paylaşmalarını istemiyor. Bunu durmamak adına yakın zamanda şifre paylaşımını engellemek için bir uygulama başlatacak.

AYNI HANE DIŞINDA YASAKLANACAK

Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte evde  kalan vatandaşlar dizi ve film izlemek için daha fazla vakit ayırmaya başladı. Bu platformların başında gelen Netflix son dönemlerde kullanıcıların şifrelerini paylaşması sorunu ile uğraşıyor. Bir kullanıcı adı ve şifresi ile çok sayıda kişi uygulamadan yararlanabiliyor. Platform uzun vadede yeni kullanıcılarını ağına katmayı hedeflerken bu durum, yeterli yatırımın yapılamamasına neden oluyor.

Netflix, konuya ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre aynı haneden olmayan kullanıcılar artık aynı şifre ve hesap bilgileri ile giriş yapamayacak.

NEDEN BU KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADILAR

Netflix, bu durum ile ilgili çarşamba günü yayınladığı bir yazısında başlatmayı planladığı testin nedenini şu satırlarla açıkladı:

“Birlikte yaşayan kişilerin Netflix hesaplarını paylaşmalarını, standart ve premium planlarımızda ayrı profiller ve çoklu akışlar gibi özelliklerle her zaman kolaylaştırdık. Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in ne zaman ve nasıl paylaşılabileceği konusunda kafa karışıklıkları ortaya çıktı. Sonuç olarak, hesaplar haneler arasında paylaşılıyor ve bu da üyelerimiz için harika yeni program ve filmlere yatırım yapma yeteneğimizi etkiliyor”

EK ÜCRET İLE ÖNERME BAŞLAYACAK

Test, önümüzdeki günlerde Peru, Şili ve Kosta Rika’da başlayacak. Uygulamanın daha sonra diğer pazarlarda uygulanıp uygulanmayacağı değerlendirilecek. Netflix, kullanıcılara birlikte yaşamadıkları halde aynı şifre ve platformu kullanan iki kişiye kadar ek bir aylık ücret karşılığında ek hesap önermeye başlayacak.

Ücretler Şili için 2,98 dolar, Kosta Rika için 2,99 dolar ve Peru için 2,11 dolar olacak.