Gündem

İstanbul’a çok sert kar yağışı uyarısı! Valilik yeni yasağı duyurdu! Eve dönün ve evden dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaparken hava sıcaklığı düştü ve kar yağışı başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çok önemli açıklamalarda bulundu yeni yasak kararını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. MGM’den yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi:

“Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor”

YENİ YASAK KARARI AÇIKLANDI

Meteoroloji uyarısına göre, yağışların pazar günü 12.00’ye kadar süreceği öngörülüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da peş peşe uyarı yaptı. Vali Yerlikaya bu akşam saat 18:00’da itibaren kuvvetli kar sağanakları olacağını belirterek dışarı çıkılmaması uyarısı yaptı. Ayrıca Vali Yerlikaya İstanbul’da 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini ilan etti.

ÇOK SULU KAR OLACAK

Kar yağışının bugün daha uzun aralıklar yağacağını belirten NTV Meteoroloji Mühendisi Dilek Çalışkan, “Özellikle Marmara denizine kıyısı olan ilçelerde daha uzun aralık olacak” dedi. Yarın yağacak karın daha sık olacağını söyleyen Çalışkan, “Pazar ve Pazartesi günü daha çok sulu kar şeklinde bir yağış olacak” ifadelerini kullandı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

AKOM yetkilileri tarafından da duyuru yapıldı. Yapılan açıklamada vatandaşlar soğuk hava ve kar yağışlarına karşı uyarılırken İstanbul’da etkili olması beklenen soğuk hava nedeni ile 9 derece civarında seyreden sıcaklıkların hafta sonuna kadar 0 dereceye kadar düşeceği belirtildi.