Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Et ve Süt Kurumu duyurdu! Et fiyatlarına rekor zam geldi: 1 KG kıyma fiyatları vatandaşı şoke etti! Kırmızı et lüks oldu

Ramazan ayına sayılı günler kala gelen zam kararı herkesi şoke etti. Et ve Süt Kurumu tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı ve et fiyatlarına zam yapıldığı belirtildi. Buna göre, et fiyatlarına yüzde 48 zam yapılırken bu zam doğrultusunda 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi.

YENİ FİYATLAR ŞOKE ETTİ

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında yüzde 48 zam yaptı. Yapılan zamla 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya kadar çıktı. Bu fiyat artışının serbest piyasadaki fiyatları da yukarı çekeceği belirtildi.

ESK KARKAS KESİM FİYATINI DEĞİŞTİRMEDİ

ESK, et satış fiyatlarını yükseltirken, karkas kesim fiyatlarına zam gelmedi. Et ve Süt Kurumu hala karkas kesim fiyatı yerli hayvanda 60 lira, ithal hayvanda 58 lira olarak uygulama yapıyor.

Bununla beraber serbest piyasada karkas kesim fiyatları 80 liraya çıkarken Et ve Süt Kurumu tarafından karkas kesim fiyatları değiştirilmedi.