Ekonomi

Turkcell Mobil Ödeme Limit Arttırma Nasıl Yapılır?

Turkcell limit arttırma işlemini online olarak gerçekleştirmek mümkün değildir. Limit yükseltme işlemleri sadece Turkcell bayilerinde birebir başvuru ile veya müşteri hizmetleri ile görüşerek yapılmaktadır.

Mobil ödeme limiti arttırma işlemi için Turkcell bayisinde yapacağınız işlemler şu şekildedir:

  • Turkcell bayilerine müracaat edilerek kimlik ve adres durumunuzu teyit ettirmelisiniz.
  • Eğer ikametgah çıktısı alamadıysanız kimlik ve son 3 ay içerisinde faturalardan herhangi birini getirmeniz yeterli olacaktır.
  • Kimlik ve adres teyiti yapıldıktan sonra limit yükseltme için talebiniz kurumda yetkili kişi tarafından alınır.
  • Eksik veya yanlış bir belge işlem yapmaya çalışırsanız limit yükseltme için onay alamazsınız.
  • İşleminiz kayda alındıktan sonra maksimum 3 günlük bir bekleme süreciniz olur ve bu süreç içerisinde işleminiz onaylandığında limit arttırma işleminizde tamamlanmış olur.

Turkcell Mobil Ödeme Nasıl Açılır?

Turkcell mobil ödeme süreçlerinden yararlanabilmeniz için kısa mesaj yöntemini kullanabilirsiniz. Mesajlaşma bölümünde yer alan alıcı bölümüne Turkcell işlem numarası olan 2222 yazıp mesaj bölümünde ‘Mobil Ödeme Aç’ yazıp ‘Gönder’ tuşuna bastıktan sonra mobil ödeme talebinizin alınmasını sağlayabilirsiniz. Talebinizin ardından mesajla gelen bildirimleri takip ederek işlemin tamamlanıp tamamlanmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğer firma olarak bu işlemi gerçekleştiriyorsanız hattınızın geçişini sağlayan temsilci ile görüşme sağlayarak tüm hatlar için mobil ödemeye geçiş yapabilirsiniz.

Turkcell Mobil Ödeme Limiti Nasıl Öğrenilir?

Mobil ödeme limiti müşteri hizmetleri veya gönderilen kısa mesaj yöntemi ile öğrenilebilir. Türkcell çağrı merkezi numarasını çevirerek sesli yönlendirmeden ‘Mobil Ödeme Limitim’ şeklinde bir yanıt ile müşteri hizmetlerine bağlanıp hem sorgulama hem de Mobil ödeme limiti arttırma konusunda destek alabilirsiniz. Eğer sorgulamayı mesaj üzerinden yapacaksanız ‘Mobil Ödeme Limit’ yazıp 2222’ye gönderip size gönderilecek mesajda yer alan bilgiden öğrenebilirsiniz.

Kurum veya iş yeri olarak bu bilgiyi öğrenmek istiyorsanız müşteri hizmetleri veya firmanızla görüşme sağlayan temsilci ile iletişime geçmeniz gerekir.

Mobil Ödeme Nasıl Kapatılır?

Mobil ödeme kapatma işlemleri ödeme limiti oluşturma süreci kadar kolaydır. Eğer mobil ödemeye telefonunuzu kapatmak istiyorsanız ‘Mobil Ödeme Kapat’ şeklinde mesaj bölümüne yazıp 5522’ye mesaj gönderebilirsiniz. Mesajın ardından kapatma işlemi gerçekleştiği takdirde kısa mesaj ile bilgilendirme sağlanacaktır.

Turkcell Mobil Ödemeyi Her Yerde Kullanabilir Miyim?

Mobil ödeme süreçlerini hemen hemen her yerde kullanabilirsiniz. Birçok alışveriş sırasında artık kullanımı kaçınılmaz olan online ödemeler App Store, Google Play, N11, Kahve Dünyası, Burger King ve daha birçok online platformda kullanılabilir hale gelmiştir. Hayatımızın hemen hemen her noktasında kullanım sıklığı artan mobil ödemeler sayesinde daha hızlı ve kolay alışverişler yapıp her alanda ödeme kolaylığı sağlanmaktadır.

Mobil Ödemeler Güvenli Midir?

Güvenilir mobil ödeme ve ödeme seçeneklerinde meydana gelen değişim teknolojinin hayatımıza girmesiyle başladı. Bir dönem kredi kartını online süreçlerde kullanmaya çekinirken şu anda çok rahat her alışverişte kullanabiliyoruz. Online ödemelerde şuanki süreçte aynı derece de ilerlemektedir. Birçok kişinin güvenli olmadığını düşündüğü bu ödeme tarzı yeni yeni hayatımızda yer edinmeye başladı.

Mobil ödeme kredi kartlarının sisteme tanımlanması ile uygulanan bir işlemdir. Yine kredi kartı ile bağlantılı kullanılmaktadır ama güvenilirlik açısından çok büyük markaların tercih ettiği bu sistem yüksek güvenilirlikleri ile gönül rahatlığı ile kullanılıyor. Kredi kartlarının belli sistemlerde kayıtlı kalması sebebiyle birçok dolandırıcılık süreci yaşanıyor ve insanlar mağdur oluyordu.

Apple Pay, Samsung Pay ve Android Pay gibi büyük markaların kullanım imkanı sağladığı online ödemeler firmalara karşı duyulan güvenle birlikte her geçen gün daha fazla yaygınlaşıp mobil ödeme limiti arttırma konusunda talepler çoğalıyor. Kartın kaybolması, çalınması gibi olumsuzluklarında tamamen önüne geçmesi bu ödeme yöntemini güvenli kılıyor.