Editörün SeçtikleriEkonomi

İstanbulluları yakından ilgilendiriyor! İptal edildi!

Gelen bir son dakika haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Buna göre toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 oranında zam teklifi kabul edilmedi.

Son dönemlerde etkili olan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş akaryakıt fiyatlarını olumsuz olarak etkilemişti. Akaryakıta gelen zam sonrasında toplu taşıma ücretlerine de peş peşe zam haberleri duyuruldu.

İstanbulluları yakından ilgilendiren gelişme az önce yaşandı. Buna göre İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine istenen yüzde 50 oranındaki zam teklifi AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile reddedildi.

REDDEDİLEN TEKLİFLER

25 yaş üstündeki öğrenciler için abonman 267 TL olsun teklifi ile birlikte reddedilen teklifler şu şekilde:

Örgün eğitime devam eden tüm öğrenciler, 25 yaş altı açık öğretim ve uzaktan eğitim üniversite öğrencileri için 200 geçişin 78 TL olması yani mevcut öğrenci indiriminden yararlanmaya devam edilmesi önerildi. 25-30 yaş arası açık öğretim ve uzaktan eğitim üniversite öğrencileri için 200 geçişin 267 TL, 30 yaş üstü için 390 TL olması teklif edildi. Teklif, hükümet temsilcilerinin çoğunluk oyları ile reddedildi.