Ekonomi

Tüm Türkiye bu iki kardeşi konuşuyor! Gezek kardeşler olayı ne?

Tüm Türkiye Samsun’da meydana gelen olayı konuşuyor. Polisin çevirme sırasında şüpheli üzerinde yaptığı aramada ruhsatsız silah taşıdığı tespit edilen Recep ve Emre Gezek kardeşlerin mobil bankacılık uygulamasının yazılımsal hatasından faydalanarak 16 milyar TL miktarı hesaplarına geçirdikleri ortaya çıktı.

Recep ve Emre Gezek kardeşler polislerin çevirmesine takıldı. Gezek kardeşler “Çok paramız var, can güvenliğimiz yok. O sebeple silah taşıyoruz” diyerek telefondan hesabındaki parayı gösterdi. Yapılan inceleme sonucunda kardeşlerin, mobil bankacılık uygulamasının yazılımsal hatasından faydalanarak 70’e yakın işlemle 16 milyar TL’yi hesaplarına geçirdiği ortaya çıktı.

Kardeşler, verdikleri ifadeler sonrasında adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ART NİYETLİ OLSAYDIM PARALARI ALIR KAÇARDIM

Recep Gezek soruşturmadaki ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“25 Şubat tarihinde yatırım hesabı açtım. Hesabı kardeşim kullanmaya başladı. 26 Şubat’ta 5 bin liraya hisse senedi aldı. Kağıdı 1 milyar TL rakam yazarak sattı. Para hesaba yatınca, mevduat hesabına aktardı. Sahte mi diye düşünerek başka banka hesabına 100 bin lira gönderdi. Kredi kartı borcunu kapattı. ATM’den de 10 bin lira çekti. Akşam eve gelince bana anlattı. Bir AVM’ye giderek 2 tane telefon aldık. Aynı kağıdı tekrar tekrar sattık. Toplamda 16 milyar 200 milyon lira hesabımıza geçti. 60-70 kez bu işlemi tekrarladım. Her defasında talebim gerçekleşti. Bu paralarla hemen cep telefonu aldım. Ardından bir galeriden BMW almak için 300 bin lira havale yaptım. ATM’den 40 bin lira nakit çektim. Önce yaptığım çekimlerle birlikte hesabımda toplam 16 milyar para oldu. Durumu aile büyüklerimize anlattık. Bütün akrabalara haber gönderdik. Bazılarının hesaplarına havale yaptık. Sonra banka arayıp onlardan parayı geri istemiş. Eğer bu işlem suç ise niye iki gün boyunca bloke koymadılar da para çekmemize onay verdiler. Hesabımdaki paradan akrabalarıma iyilik olsun diye onlara gönderdim. Art niyetli olsaydım paraları alır yurtdışına kaçardım”