Editörün SeçtikleriEkonomi

Şeker fiyatları çok sert yükseldi! Şeker neden yükseliyor? Güncel şeker fiyatları ne kadar oldu?

Son dönemlerde şeker fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana geldi. Bunun üzerine vatandaşlar şeker neden artıyor? Şeker fiyatları neden yükseliyor? Sorularına cevap aramaya başladı. Sanayicinin kullanmış olduğu şeker ile tüketiciye sunulan şeker fiyatları arasındaki fark 2,5 katına çıktı. Peki, şeker fiyatları ne kadar oldu? Güncel şeker fiyatları ne oldu? Şeker hakkında son detaylar haberimizde..

Ekonomideki gelişmeler market raflarına yansıyor. İlk olarak sıvı yağ krizi yaşayan vatandaşlar, şimdi de şeker fiyatlarındaki yükseliş karşısında şoke oldu. Şeker neden yükseliyor? Şeker fiyatları kaç TL oldu?

ŞEKER FİYATLARI

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş pek çok ürünün zamlanmasına neden oldu. Ayçiçek yağı gibi önemli temel gıda maddelerinin birçoğuna zam geldi. Geçtiğimiz yıl 50 kiloluk şeker 200 TL oranında satışa çıkıyordu. Bu yılında başında bu rakam 450 TL’ye kadar çıktı. Özel firmalar ise 650 TL gibi rakamlardan satış yapıyor.

1 AY SONRA DURDURACAĞIZ

Şeker satışı yapan özel fabrikaların, “1 ay sonra sanayiye şeker satışını durduracağız” ifadelerini kullanması paniğe neden oldu. Şeker fiyatlarında meydana gelen artış sebebiyle markalar perakende müşterilerine ağırlık vermeye başladı.

EN GÜNCEL ŞEKER FİYATLARI

Marketlerde 5 kiloluk şeker ortalama 45 TL’den satışa çıktı. Fakat fiyatlar marketlerden marketlere ve markalardan markalara göre değişkenlik gösterebiliyor.