GündemEditörün Seçtikleri

Aracı olanlara tuzağa düşmeyin uyarısı yapıldı! Bedavayken sakın para ödemeyin!

Trafiğe çıkan her araç, trafiğin sağlığı ve kazaların azaltılması amacı ile muayene olmak zorunda. Konuya ilişkin TÜVTÜRK Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Özcan tarafından açıklama geldi. Özcan, yaptığı açıklamasında aracı olanlara kesinlikle bu tuzağa düşmemesi gerektiğini söylerken, detayları aktardı.

Özcan, TÜVTÜRK’un hiçbir şekilde araç muayene randevusu için ücret almadığının altı çizerek, vatandaşların bu konu için kesinlikle ücret ödememesi gerektiğini söyledi.

SAKIN ÜCRET ÖDEMESİNLER

Koray Özcan, TÜVTÜRK araç muayene randevularının ücretsiz olduğunun altını çizerek, “TÜVTÜRK olarak hiçbir şekilde araç muayene randevusunu ücretle vermiyoruz. Araç muayene randevusu almak için hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir kuruluşa, internet sitesine, çağrı merkezine vatandaşlarımız ücret ödemesinler” dedi.

Son dönemlerde vatandaşları n bu yöntem ile dolandırıldığını ve çok fazla şikayet aldıklarını söyleyen Özcan randevular için kullanılacak kanalları, “TÜVTÜRK olarak hiçbir şekilde araç muayene randevusunu ücretle vermiyoruz. Araç muayene randevusu almak için hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir kuruluşa, internet sitesine, çağrı merkezine vatandaşlarımız ücret ödemesinler” şeklinde açıkladı.

RANDEVU KANALLARI

Randevunun kolay bir şekilde alındığını açıklayan Özcan, “Öncelikle bizim resmi internet sitemiz var, ‘www.tuvturk.com.tr/’… Buradan vatandaşlar ücretsiz ve çok kolay bir şekilde randevu alabilirler. ‘0850 222 88 88’ de bizim çağrı merkezimiz. Buradan da yine aynı şekilde çok kolay bir şekilde alabilirler. E-devlet’te de ‘araçlarım’ hizmeti sekmesi var. Bu bölümden de çok kolay bir şekilde hem araç muayenesine dair çeşitli araçların bilgilerini görebilirler hem de randevularını alabilirler. Bu hizmeti şu ana kadar 2 milyon kişi kullandı” diye konuştu.

PARA İSTENİYORSA SAHTEDİR!

Randevu için para istenen sitenin sahte olduğunu söyleyen Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle bizim resmi internet sitemiz var, ‘www.tuvturk.com.tr/’… Buradan vatandaşlar ücretsiz ve çok kolay bir şekilde randevu alabilirler. ‘0850 222 88 88’ de bizim çağrı merkezimiz. Buradan da yine aynı şekilde çok kolay bir şekilde alabilirler. E-devlet’te de ‘araçlarım’ hizmeti sekmesi var. Bu bölümden de çok kolay bir şekilde hem araç muayenesine dair çeşitli araçların bilgilerini görebilirler hem de randevularını alabilirler. Bu hizmeti şu ana kadar 2 milyon kişi kullandı”