- Haberler
- Ekonomi
- İşçilere rekor zam! Belediyenin sözleşmesine göre en düşük günlük yevmiye 316 TL oldu!
İşçilere rekor zam! Belediyenin sözleşmesine göre en düşük günlük yevmiye 316 TL oldu!
Asgari ücrete gelen zamdan sonra belediyeler de çalışanları için peş peşe zam kararını açıklamaya başladı.Bunun üzerine Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi'nden rekor zam açıklaması geldi.
Asgari ücrete gelen zamdan sonra belediyeler de çalışanları için peş peşe zam kararını açıklamaya başladı. Bunun üzerine Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi’nden rekor zam açıklaması geldi. Sürekli işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde yüzde 51 oranında zam yapıldı. Buna göre en düşük günlük yevmiye 316 TL oldu. Detaylar haberimizde..
Belediye İş Sendikası ve Konyaaltı Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin maaşı yeniden belirlendi. Buna göre işçiler yapılan anlaşma sonucunda primler ve bir yıllık zam neticesinde yüzde 51 oranında iyileştirmeyle birlikte cüretlerini alacak.
Yapılan anlaşmaya göre Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan sürekli işçilerin en düşük günlük yevmiyesi 316 TL olduğu açıklandı. Yapılan zammın Konyaaltı Belediyesi tarihinde bir rekor olduğu söylendi.
YASAL DÜZENLEME YAPILMASI LAZIM
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, aynı işi yapan iki personelde maaş adaletsizliğinin ortaya çıktığını ifade etti. Bu adaletsizliği de ortadan kaldırmak için karar aldıklarını belirten Esen, "Bu durum sizin de bizim de aşacağımız bir sorun değil. Bu konuda mutlaka bir yasal düzenleme yapılması lazım. İnşallah bir gün tüm taşeron işçiler de kadroya geçer ve hepsi eşit ücret alır" şeklinde konuştu.
“İŞÇİYE NE VERSEK AZ BULUYORUZ”
Esen sözlerine şu şekilde devam eti:
“Taşeron işçiye kadro' diye söylenen şey aslında taşeron işçinin bağlı olduğu şirketin değişimiydi sadece. Başka hiçbir şey olmadı. Bu da gerçek bir kadro değil. Değişen bir şeyin olmadığını da yatan ilk maaştan sonra anladık ve gördük. İşçiye ne verirsek az buluyoruz. Her zaman adaleti sağlamamız lazım"
Bakmadan Geçme





