Genel

Ünlü Profesöre Dolandırıcılık Şoku! Devletin Gizli Sırlarıyla…

Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı’yı “Bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek dolandıran sanık “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 6 yıl hapis cezası ve 1 milyon 250 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Prof. Dr. Narlı “Sadece devletin bilebileceği bilgilerdi” diyerek nasıl tuzağa düşürüldüğünü anlattı.

Türkiye’de özel bir üniversitede Sosyoloji Bölümü Başkanı olan 65 yaşındaki Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı. Yüklü miktarda para ve ziynet eşyasını dolandırıcılara kaptıran Narlı, yaşanan olayın ardından soluğu mahkemede aldı.

Sanık Olayla Alakası Olmadığını İddia Etti

Geçtiğimiz gün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Sanık Mustafa Sakar, ilk kez hakim karşısına çıkarak “Ayın birinde İstanbul’a dosyam için ve iş sezonu için geldim. Ayın ikisinde müştekiden poşeti alan ben değilim. O gün yorgundum akşam dörde kadar uyudum ve bir Avm’ye gittim. Ayın 4’ünde arkadaşım aradı arkadaşım bir poşet alacaksın Urfa’ya yollayacaksın dedi. Ne olduğunu bilmiyordum, polisler beni aldı. Hiç bir şeyden haberim yoktu. Arkadaşımın böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi. Şişlideyken polisler beni aldı. Gerçekten bu olayla bir alakam yok. 65 yaşında annem ve babam var onlara bakacak kimse yok onlara böyle bir şeyi yapıp yalnız bırakamam. Arkadaşım memlekette bana Yardımcı oluyordu. O yüzden benden istediği şeyin nedenini sormadım. Müştekiyi ayın 4’ü hariç hiç görmedim sadece 30 saniye yüzünü gördüm” şeklinde konuştu.

Paraları Kriminale Vereceğiz Dediler

“Öyle bilgiler sundular ki iradem sarsıldı, tuzağa düşürüldüm.” diyen Nilüfer Narlı ise “Sadece devletin bilebileceği bilgilerdi. Paraları kriminale vereceğiz dediler. 2 Şubat günü evden çıktım hava yağmurluydu. Siyah giyinmiş biriydi. Parola söyleyin dedi Pınar dedim. O da maskesini indirip Barış dedi. 4 Şubat günü ziynet eşyaları için yine evden çıkıp teslim ettim. Eve döndüm polis suçüstü yapmış çantadakileri teslim aldım. Günlerce dolandırıldım. Şikayetçiyim” dedi.

Yüzleşmenin Ardından Paraları Alan Kişinin Sakar Olduğu Kesinleşti

Mustafa Sakar mahkemede maskesini çıkararak Nilüfer Narlı ile yüzleşti. Narlı, sanık ile yüz yüze gelince parayı teslim ettiği kişinin Mustafa Sakar olduğundan emin olduğunu belirtti.

Sakar’ın avukatı ise bu yüzleşmenin ardından sanığın sakalının yeni kesildiğini ve öncesinden çok farklı olduğunu ifade etti.

Tanık Adnan E. ise “Mustafa bir Şubatta saat on gibi yanıma geldi o gece hiç çıkmadı 2 şubatta öğlen kalktık 3 gibi kahvaltı yapıp AVM’ye gittik, kapanana kadar orada alışveriş yaptık. 3 Şubatta Beykoz’a adliye işleri için gitti. Evimde misafir olduğu için Mustafa kiralık bir apart bulmuştu” şeklinde konuşarak arkadaşına destek çıktı.

Hem Hapis Hem de Para Cezası Verildi

Savcı mütalaasında dolandırıcının suçu nitelikli olarak işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. “Beraatımı verin” diyen Sakar’a mahkeme “Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık” suçundan önce 6 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Ardından mahkeme Sakar’ın suç işleme kararıyla değişik zamanlarda Narlı’yı birden fazla gün dolandırdığı gerekçesiyle cezada artırıma giderek 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Öte yandan hapis cezasına ek olarak mahkeme Mustafa Sakar’a 1 milyon 250 bin TL adli para cezası verdi.