Ekonomi

QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası’ndan diğer bankalara borcu olanlara borç kapatma fırsatı!

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları artış göstermeye başladı. Alım gücünün düşmesi ve yaşanan nakit sıkıntısıyla birçok vatandaş, çareyi bankaların ertelemeli geri ödeme seçenekleriyle verdiği kredilerde buldu. Ancak bu erteleme süreleri sona erdi ve bu kez de birçok vatandaş için kredi ve kredi kartı borcu sorun olmaya başladı. Bu noktada bazı bankalar, borç transfer kredilerini sunarak borçlu vatandaşların borçlarını tek çatı altında toplamasına ve yapılandırmasına olanak tanıdı. İşte o bankalardan bazıları ve detaylar…

QNB Finansbank Borç Transfer Kredisi

Bankalara borcu olan vatandaşların borçlarını tek bir noktada toplayıp yapılandırarak ödemesine olanak tanıyanlar arasında yer alan QNB Finansbank, sunduğu kredide %2,20 faiz oranı uyguluyor. QNB Finansbank bu noktada 50 bin TL’ye kadar olan kredilerde 36 aya kadar, 50 bin TL ve üzeri kredilerde ise 24 aya kadar vade imkanı tanıyor. Bu şartlar altında %2,20 faiz oranı ile 36 ay vadede kullanılan 10 bin TL borç transfer kredisinde aylık taksit ödemeleri de 433,77 TL olarak hesaplanıyor.

Türkiye İş Bankası Borç Transfer Kredisi

Borç transfer kredisi ile borcu olanların borçlarını tek noktada toplayıp yapılandırmasına olanak tanıyanlar arasında Türkiye İş Bankası da yer alıyor. İş Bankası tarafından sunulan bu kredi her türlü borç için kullanılabiliyor ve bu kredide şartlar, müşterinin kredi notuna göre değişiklik gösterebiliyor. Banka taşıt kredilerinde 48 aya kadar, konut kredilerinde 120 aya kadar ve ihtiyaç kredilerinde de 36 aya kadar vade imkanı sunuyor. İş Bankası’nın sunduğu borç transfer kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar şubelerden, ATM’lerden, mobil ve internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunabiliyor.