Editörün SeçtikleriEkonomi

EYT son durum: Tarih verildi! Milyonlarca kişi nefesini tuttu!

Milyonlarca vatandaş EYT’de son durumu merak ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve 3600 ek gösterge için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 5 milyon civarı kişinin maaşına 3600 ek gösterge sayesinde 1.300 TL civarı artış olması bekleniyor. EYT ve 3600 ek göstergede kritik tarihin ise 10 Mayıs olduğu açıklandı. İşte EYT’de son durum ve detaylar..

EYT’de yeni bir formülün ortaya atıldığı duyuruldu. Buna göre kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıllık primi olanlar yaşa takılmadan emekli olabilecek. İşte masadaki son durumlar..

GÖZLER MAYIS AYINA ÇEVRİLDİ

EYT’de her geçen gün yeni bir son dakika gelişmesi yaşanmaya devam ediliyor. Milyonlarca kişinin gözü mayıs ayına çevrilmiş durumda. Meclis’e Mayıs’ta gelmesi beklenen 3600 ek gösterge sadece 4 meslek grubuna değil, bütün kamuyu kaplayan bir düzenleme olması bekleniyor. 2 konu için de çalışmalar bakanlık tarafından bütün hızıyla devam ediyor.

HERKESİN MEMNUN OLABİLECEĞİ BİR ÇERÇEVE

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Toplantının 10 Mayıs tarihinde olacağını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Amacımız, ek göstergelerin adaletli ve hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi ve toplu sözleşmede aldığımız karar gereği ek göstergelerde hem 3600 ek gösterge diye kamuoyuna kurulan cümlenin hem de tüm ek gösterge sistematiğinin yeniden elden geçirilmesi, oradaki omurga bozuklarının düzeltilmesi, her kesimin memnun olabileceği bir çerçevenin üretilmesidir”

EYT’DE YENİ GELİŞME

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için de yeni gelişmeler var. Buna göre yaşa bakılmadan emekli olmak mümkün olacak. 9 Eylül 1999 tarihinden önce uzun vadeli sigorta kollarında çalışmaya başlamak erkekler için 25 yıl, kadınlar için 20 yıl prim gününü tamamlamak gerekiyor.

Prim gününü tamamlayamayan kişilere borçlandırma imkanı sunulacak. Erkekler askerlik günlerini borçlanabilecekken, kadınlar 3 çocuğa kadar borçlanma yapabilecek. Ve emeklilik için 2.160 gün kazanabilecekler.