Ekonomi

Ünlü ekonomistten korkutan dolar tahmini geldi! “En geç yazın patlar” dedi, seviye ve tarih verdi

Küresel ekonomi piyasalarında, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin gelişmeler ve Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki barış görüşmelerinden çıkan sonuçlar takip ediliyor. Zira savaşa ilişkin gelişmeler, ekonomi piyasalarına da yön veriyor. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak yurtiçi piyasalarda altın fiyatları geçtiğimiz haftayı nispeten durgun geçirmiş olsa da dolar kuru ve altın fiyatlarında bir hareketlilik yaşanmıştı. Yeni haftada dolar kurunda hafif hareketler kendisini gösterirken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kuruna ilişkin kritik bir yorumda bulundu. Dolar kuru tahminini ve beklentilerini paylaşan Yeşilada, dolar kuru için bir tarih verdi ve bir de dolar kurunun patlayacağını öne sürdü. İşte detaylar…

“En Geç Yazın Patlar”

Yatırımcılar dolar kurunda gidişatın nasıl olacağını öngörmeye çalışırken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kuruna ilişkin korkutan tahminlerini paylaştı. Yeşilada yaptığı değerlendirmede dolar kurunun patlayacağını dile getirirken, bir de bununla ilgili tarih bilgisi de verdi. Yeşilada’nın dolar tahminleri öncesinde kur yeni haftaya bir kez daha 14 TL üzerinde ve 14,82 TL seviyesinde giriş yapmıştı. Yeşilada, 15 TL sınırına yaklaşan dolar kuru için “En geç yazın patlar” ifadelerini dile getirdi.

Yeşilada’dan Endişe Veren Tahmin

Dolar kuruna ilişkin olarak piyasalarda endişeler devam ederken, dolar tansiyonu da artmaya devam ediyor. Yeşilada, gerilimin görüldüğü dolar kuruna ilişkin yaptığı yorumlarda çarpıcı ifadelere yer verdi. Açıklamalarında dolar kuru adına Mayıs ve Haziran aylarına dikkat çeken Yeşilada, Merkez Bankası’nın yılsonu dolar tahmininin 16,50 TL olduğunu hatırlattı ve endişe veren tahminini paylaştı. Yeşilada, Merkez Bankası’nın tahmininin “aşırı iyimser” olduğunu da öne sürdü. Dolar kuruna ilişkin Mayıs ve Haziran aylarına dikkat çeken Yeşilada dolar kurunun 18 TL ile 20 TL aralığına ulaşacağı yönünde tahminini paylaştı.