Ekonomi

Onaylandı açıklaması geldi! Anlaşma tamam! Yüzde 60 zam yapıldı!

Gelen son habere göre Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanlığı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma tamamlandı. Buna göre Belediye kadrosunda çalışan 351 kadrolu kişinin maaşına yüzde 60 oranında zam yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamasında zam kararını “İşçilerimize ortalama yüzde 60 artış sağlamış olduk” şeklinde kullandı.

3 YILLIK SÖZLEŞME YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda sonuçlandı. Buna göre görüşmelerde iki taraf ortak bir noktada buluştu. Kadrolu işçiler için 3 yıllık sözleşmede anlaşıldığı ve maaşlara yüzde 60 oranında zam yapıldığı aktarıldı.

GÜNLÜK YEVMİYE EN AZ 200 TL OLDU

Yüce, şu bilgileri paylaştı:

“Sakarya tarihine bakın, bir ilktir bu. Öncelikle yevmiyeleri 200 liranın altında olan işçilerimizin yevmiyelerini 200 liraya çıkardık. Bunun üzerine 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 20 zam yaptık. Bu yılın ikinci 6 ayında yüzde 20 zam daha yaptık. Böylece kadrolu işçilerimize ortalama yüzde 60 artış sağlamış olduk. 2023 yılında ise işçilerimizin maaşlarına ve sosyal haklarına enflasyon artı yüzde 1 refah payı olacak şekilde artış yapılmıştır. 2024 yılında ise enflasyon artı yüzde 2 refah payı olacak şekilde tekrar zam yapılma kararı alınmıştır”